У які історії нас втягують російські медіа, що працюють з-за меж Росії? Гостя подкасту «Медіуми» — Олена Гусейнова

У які історії нас втягують російські медіа, що працюють з-за меж Росії? Гостя подкасту «Медіуми» — Олена Гусейнова

18 Травня 2023
3431
18 Травня 2023
09:00

У які історії нас втягують російські медіа, що працюють з-за меж Росії? Гостя подкасту «Медіуми» — Олена Гусейнова

Вадим Міський
Програмний директор ГО «Детектор медіа», член Наглядової ради Суспільного мовлення
3431
Що насправді сталося в Тарту на літературному фестивалі «Prima Vista», хто така Лінор Горалік і чим вона займається, а також досвід яких медіа буде для російських медіа справді корисним і потрібним для руху вперед, а не подальшого занурення в імперську пітьму.
У які історії нас втягують російські медіа, що працюють з-за меж Росії? Гостя подкасту «Медіуми» — Олена Гусейнова
У які історії нас втягують російські медіа, що працюють з-за меж Росії? Гостя подкасту «Медіуми» — Олена Гусейнова

Українська поетка та письменниця Олена Гусейнова спершу прийняла запрошення на літературний фестиваль «Prima Vista» в естонському місті Тарту, але відмовилася, коли побачила серед запрошених поетку й редакторку російського журналу ROAR Лінор Горалік. Організатори своєю чергою після відмови Олени Гусейнової скасували запрошення і для Лінор Горалік. Фанати Лінор зчинили скандал. Але з чим вона їхала на літературний фестиваль? Що хотіла донести до публіки? Збиралася засудити воєнні злочини росіян у Бучі чи російські ракетні обстріли дитячого майданчика в центрі столиці України? Чи поговорити про модні тренди в одязі російських протестувальників? Куди посилати (окей, спрямовувати) російських медійників, що позиціюють себе як опозиціонерів? Досвід яких медіа буде для них справді корисним і потрібним для руху вперед, а не подальшого занурення в імперську пітьму?

Про це ведучі подкасту «Медіуми» Вадим Міський і Наталя Соколенко поговорили із поеткою, письменницею, літературознавицею, ведучою «Українського радіо» і «Радіо Культура», авторкою подкасту «Книгосховище» Оленою Гусейновою.

Підписатися на подкаст «Медіуми» можна на Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, SoundCloud, CastBox, NV Подкасти та інших подкастингових платформах.

00.00 Скандал на літературному фестивалі в естонському місті Тарту: що сталося («что случілось»)?

05.30 Що може і чого не може зробити російська культура?

08.00 Де і коли українська культура обіграла російську?

10.00 Про що мала бути лекція Лінор Горалік на літературному фестивалі?

15.15 Про що пишуть у журналі ROAR, який редагує Лінор Горалік?

21.30 Про катастрофу російської культури.

28.00 Український слід в естонському місті Тарту: що там робили засновник Асканії-Нови барон фон Фальц-Фейн, Леся Українка, діячі Української Народної Республіки?

38.00 Чому російським медійникам треба негайно перечитати журнал польської еміграції «Культура» і зрозуміти велич редактора «Культури» Єжі Ґедройця?

Нагадаємо, в попередніх випусках подкасту «Медіуми» говорили з комунікаційницею Веронікою Вельч про те, як завдяки медіа Трамп став «своїм» для американців, а також із воєнним істориком Василем Павловим про «победобєсіє» у масовій культурі.

Також рекомендуємо: «ДМ» нещодавно запустив подкаст із назвою «Детектор медіа говорить», у якому ми начитуємо найцікавіші статті та рецензії, що виходять на сторінках наших онлайн-видань. Якщо у вас не вистачає часу на читання, ви можете просто слухати нашу аудіоверсію. Підписуйтеся на подкаст та отримуйте доступ до найцікавіших матеріалів «Детектора медіа» у зручному для вас форматі.

Нагадаємо, в перші дні повномасштабного вторгнення програмний директор ГО «Детектор медіа» Вадим Міський запустив подкаст «Русскій фейк…» зі спростуваннями проявів ворожої дезінформації. Завдяки співпраці з Українським радіо передача доступна на окупованих територіях. Одна зі слухачок, яка пережила піврічну російську окупацію неподалік Херсона, розповіла, що ця радіопрограма допомогла їй та односельцям «зберегти зв'язок з реальністю» в умовах повної відсутності інших українських медіа. Восени 2022 року подкаст здобув аудіопремію «Слушно» в номінації «Найкраще журналістське розслідування» за вибором аудиторії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3431
Читайте також
18.06.2023 15:00
Вадим Міський
Наталка Соколенко
«Детектор медіа»
2 330
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Детектор медіа говорить

Озвучуємо найкращі тексти, що виходять на шпальтах «Детектора медіа». Якщо ви не встигаєте прочитати все цікаве, то тепер можна нас послухати! Слухайте також на Apple PodcastsGoogle PodcastsMEGOGO AudioNV ПодкастиSpotifySoundCloud та RSS.

Медіуми

Подкаст про історії, в які нас втягує медіаіндустрія з Наталкою Соколенко та Вадимом Міським. Слухайте також на Apple PodcastsGoogle PodcastsMEGOGO AudioNV ПодкастиSpotifySoundCloud та RSS.

Русскій фейк...

У цьому подкасті Вадим Міський щодня викриває російські фейки і відправляє їх услід за кораблем. Подкаст-переможець аудіопремії «СЛУШНО» в номінації «Найкраще журналістське розслідування» за вибором аудиторії у 2022 році. Слухайте також на Українському радіо, Apple PodcastsYouTubeGoogle PodcastsMEGOGO AudioNV ПодкастиSpotifySoundCloud та RSS.

Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду