Подкаст «Русскій фейк, іді на***!» здобув премію «Слушно»

Подкаст «Русскій фейк, іді на***!» здобув премію «Слушно»

30 Вересня 2022
3175
30 Вересня 2022
20:14

Подкаст «Русскій фейк, іді на***!» здобув премію «Слушно»

3175
Подкаст Вадима Міського з розвінчуванням російських фейків «Детектор медіа» запустив з перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну.
Подкаст «Русскій фейк, іді на***!» здобув премію «Слушно»
Подкаст «Русскій фейк, іді на***!» здобув премію «Слушно»

В Україні оголосили подкасти року. Переможців назвали слухачі та команда MEGOGO Audio в категоріях: «Бізнес», «Історія та суспільство», «Журналістське розслідування», «Наука і технології», «Культура», «Спорт» та «Лайфстайл». Про це повідомляє пресслужба Megogo.

Цьогоріч організатори премії «Слушно» визначили 15 номінацій. Переможців назвали слухачі та команда Magogo Audio в категоріях: «Бізнес», «Історія та суспільство», «Журналістське розслідування», «Наука і технології», «Культура», «Спорт» та «Лайфстайл».

«Ми змінили правила, і вперше переможців визначили слухачі, які голосували серцем. Ми побачили силу спільнот — більше 12 тисяч унікальних голосів, які підтримували своїх улюблених», — коментує маркетинг-директорка Megogo Валерія Толочина.

Гран-прі премії «Слушно» здобув проєкт «Фронтова поплава». У ньому керівник фонду «Повернись живим» Тарас Чмут разом з командою відповідають на запитання слухачів про ситуацію на війні. Автором та модератором подкасту є журналіст Олег Новіков. Перемогу у номінації «Найкраще журналістське розслідування» здобув подкаст Вадима Міського «Русскій фейк, іді на***!».

Програмний директор ГО «Детектор медіа» Вадим Міський та директорка  ГО «Детектор медіа» Галина Петренко 

Повний перелік переможців:

  • Найкращий подкаст про бізнес — «СЕО Сучасності»; Найкращий подкаст про спорт — «F1Podcast»;
  • Найкраще журналістське розслідування — «Русскій фейк, іді на***!»;
  • Найкращий подкаст про науку й технології — Теорія неймовірності;
  • Найкращий подкаст про культуру — «Наразі без назви»; Найкращий подкаст про історію й суспільство — «Фронтова поплава»;
  • Найкращий лайфстайл подкаст — «Хороший Поганий Злий Подкаст».

Переможцями премії від команди Megogo Audio стали:

  • Найкращий подкаст про бізнес — «Дій! Подкаст про бізнес»; Найкращий подкаст про спорт — «F1Podcas»t;
  • Найкраще журналістське розслідування — «АН-26: історія останнього польоту»;
  • Найкращий подкаст про науку й технології — «Головний подкаст»;
  • Найкращий подкаст про культуру — «Наразі без назви»; Найкращий подкаст про історію й суспільство — «Без оголошення війни»;
  • Найкращий лайфстайл подкаст — «Як ти думаєш».

«За рік кількість подкастів лише на нашій платформі збільшилась втричі. Українські подкасти зростають кількісно та якісно, відповідаючи на запит слухачів. Тож премія «Слушно» відбулась, щоб зафіксувати цей розвиток», — розповіла менеджерка Megogo Audio Катерина Котвіцька.

Нагадаємо, подавалися на премію «Слушно» 134 подкасти. Щодо премії Megogo Audio, найбільше учасників було у категоріях «Про історію та суспільство» (46), «Про культуру» (33) та «Лайфстайл» (27). Голосування за переможців проходило в період з 13 по 29 вересня. Було три номінації, де лідери одразу вирвались вперед, не давши жодного шансу конкурентам. У категоріях «Про бізнес» точилася постійна боротьба між «СЕО Сучасності» і «Дій! Подкаст про бізнес», різниця між ними була всього в декілька голосів і лідер постійно змінювався. Лише під кінець голосування переможець зміг вирватися вперед. А от категорія «Лайфстайл» стала найбільш непередбачуваною — впродовж всього часу голосування вона мала очевидного лідера, кількість голосів за якого переважала подкаст на другій сходинці вдвічі, а інколи і втричі. Однак в останні дні голосування «Хороший Поганий Злий Подкаст» зміг вибороти лідерство і перемогти зі значним відривом.

Подкаст Вадима Міського «Русскій фейк, іді на***!» звучить о 19:50 та 07:50 на «Українському радіо». Радіоплатформа суспільного мовника України веде головний радійний інформаційний марафон від того часу, коли в Україні було запроваджено воєнний стан. Слухати цей марафон можна на всій території України, зокрема й у тих районах, які перебувають під тимчасовим контролем росіян і де вплив їхньої дезінформації є особливо відчутним. 

Фото: Magogo 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3175
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду