Зеленський: Україна звільнила 2238 людей з російського полону за час великої війни

Зеленський: Україна звільнила 2238 людей з російського полону за час великої війни

24 Квітня 2023
962
24 Квітня 2023
17:20

Зеленський: Україна звільнила 2238 людей з російського полону за час великої війни

962
Як зазначив президент України, Об'єднаний центр з пошуку та звільнення полонених при СБУ працює щодня в цілодобовому режимі.
Зеленський: Україна звільнила 2238 людей з російського полону за час великої війни
Зеленський: Україна звільнила 2238 людей з російського полону за час великої війни

За час повномасштабної війни Україна повернула з російського полону 2 238 людей, 140 із яких — цивільні. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на спільній пресконференції з прем'єр-міністеркою Естонії Каєю Каллас у Житомирі, пише інформагентство Інтерфакс-Україна.

За словами президента, робота Об'єднаного центру з пошуку та звільнення полонених при СБУ триває щодня в цілодобовому режимі.

«Працюємо над звільненням як військових, так і цивільних... Ми працюємо постійно і продовжуватимемо це робити», — додав Зеленський.

Нагадаємо, 24 березня 2022 року відбувся перший обмін між Україною та Росією, тоді було звільнено українських моряків із рятувального катера «Сапфір», яких направили на острів Зміїний. 

21 вересня задля повернення 215 військових та цивільних з російського полону, зокрема захисників «Азовсталі», Україна віддала Росії підозрюваного в державній зраді народного депутата Віктора Медведчука.

23 та 24 листопада з полону Росії повернулись 36 українців, серед них були захисники Маріуполя та захисники ЗАЕС. 

31 грудня було звільнено 140 українців. Серед них — поранені, а також захисники Маріуполя, острова Зміїний, добровольці ТрО зі Славутича.

7 березня цього року з російського полону звільнили 130 військовослужбовців.

3 квітня додому з російського полону повернули 12 українців. Серед них — п’ятеро важкопоранених. 

10 квітня з російського полону звільнили 100 наших бійців. Серед них — захисники Маріуполя та Гостомеля. Деякі військовослужбовці мають поранення або захворювання. Також у той день до України повернули захисницю Маріуполя, поетку та речницю полку «Азов» Валерію Карпиленко.

У неділю, 16 квітня, Україна звільнила з російського полону ще 130 українських захисників. 

За даними Координаційного штабу, додому повернулися 92 військовослужбовці Збройних Сил України, 20 тероборонців, 11 нацгвардійців, троє прикордонників, по двоє представників Військово-морських сил та Державної спеціальної служби транспорту.

Фото зі сторінки Дмитра Козацького в інстаграмі

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
962
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду