З російського полону повернули 140 українців

З російського полону повернули 140 українців

31 Грудня 2022
3296
31 Грудня 2022
17:38

З російського полону повернули 140 українців

3296
Серед них — захисники Маріуполя та острова Зміїний, добровольці тероборони зі Славутича та військові з Бахмутського напрямку.
З російського полону повернули 140 українців
З російського полону повернули 140 українців

У суботу, 31 грудня, голова Офісу президента Андрій Єрмак повідомив про звільнення з російського полону 140 українців.

«Серед них — поранені, а також захисники Маріуполя, острова Зміїний, добровольці ТРо зі Славутича, причому батьки й сини, які разом перебували в полоні, а також наші з Бахмутського напрямку. 82 бійці ЗСУ, 15 з ТРо, 22 із НГУ, 11 з ВМС та 10 з ДПСУ. 132 чоловіки та 8 жінок, 22 офіцерів та 118 сержантів та солдат… Повернемо всіх. Інакше — не буде. Дякую Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими», — написав Єрмак у телеграмі.

Речник ГУР Міноборони України Андрій Юсов в етері Cуспільного повідомив, що колона зі звільненими військовополоненими прямує до шпиталю, де їм буде надана перша необхідна допомога.

24 березня 2022 року відбувся перший обмін між Україною та Росією, тоді було звільнено українських моряків з рятувального катера «Сапфір», яких направили на острів Зміїний.  

21 вересня задля повернення 215 військових та цивільних з російського полону, зокрема захисників «Азовсталі», Україна віддала Росії підозрюваного в державній зраді народного депутата Віктора Медведчука.

23 та 24 листопада відбулися нові обміни, з полону Росії повернулись 36 українців, серед них були захисники Маріуполя та захисники ЗАЕС.

Скриншот відео: Андрій Єрмак/Telegram

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3296
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду