З російського полону звільнили 47 українців. Серед них — двоє дітей

З російського полону звільнили 47 українців. Серед них — двоє дітей

6 Липня 2023
1363

З російського полону звільнили 47 українців. Серед них — двоє дітей

1363
До України також повернули захисників, які мали статус зниклих безвісти, а ще двох цивільних — працівника заводу «Азовсталь» та активіста з Херсона.
З російського полону звільнили 47 українців. Серед них — двоє дітей
З російського полону звільнили 47 українців. Серед них — двоє дітей

У четвер, 6 липня, в результаті чергового обміну полоненими Україна повернула додому 43 військовослужбовців та двох цивільних. Про це йдеться в повідомленні Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Зокрема, вдалося звільнити 28 представників ЗСУ, 10 нацгвардійців, чотирьох прикордонників та одного військового моряка. Серед них двоє офіцерів, а решта — рядовий та сержантський склад.

Вони захищали Україну в Маріуполі, на донецькому, запорізькому, харківському та херсонському напрямках. 

Додому також повернулися двоє оборонців, які мали статус зниклих безвісти, а ще працівник заводу «Азовсталь» та активіст із Херсона.

Деякі з українських захисників мають важкі бойові поранення і травми, отримані в полоні. 

Окрім цього, до України повернули двох незаконно вивезених дітей. Їхня мати, бойова медикиня, була звільнена з російського полону у жовтні минулого року.   

У Координаційному штабі додали, що з 11 березня минулого року загалом відбулося 47 обмінів. Наразі з російського полону звільнено 2576 людей. 

Нагадаємо, 11 червня в результаті чергового обміну полоненими Україна повернула додому 95 військових. Серед звільнених є полонені з Маріуполя, ЧАЕС, острова Зміїний, з-під Бахмута, а також учасники «вертолітної місії» до «Азовсталі».

25 травня Україна повернула з російського полону 106 військовослужбовців із Бахмутського напрямку. 

6 травня з російського полону вдалося звільнити 42 захисників і трьох захисниць «Азовсталі». 

16 квітня, на Великдень, відбувся  великий обмін полоненими. У той день вдалося звільнити з російського полону 130 українських захисників. За даними Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, у той день з полону звільнили 92 військовослужбовців Збройних сил України, 20 тероборонців, 11 нацгвардійців, трьох прикордонників, по двоє представників Військово-морських сил та Державної спеціальної служби транспорту. 

Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1363
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду