З російського полону звільнили колишнього військового блогера Максима Колеснікова

З російського полону звільнили колишнього військового блогера Максима Колеснікова

5 Лютого 2023
4450
5 Лютого 2023
13:30

З російського полону звільнили колишнього військового блогера Максима Колеснікова

4450
Він потрапив у полон 11 місяців тому під час оборони Київської області.
З російського полону звільнили колишнього військового блогера Максима Колеснікова
З російського полону звільнили колишнього військового блогера Максима Колеснікова

У рамках чергового обміну в Україну повернувся колишній ресторатор та автор «Щоденника мобілізованого» Максим Колесніков. Світлину захисника з яблуком, яку зробив Андрій Качор, опублікував Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими в телеграмі.

«Максим Колесников, доброволець, який захищав Київщину, зізнався, що в російському полоні майже рік не їв свіжих фруктів. У неволі він не бачив звичайного яблука. Те, що ми не голодуємо у вільних від російських окупантів містах і селах, — заслуга Максима і тисяч наших Захисників і Захисниць. Україна робить усе, щоби визволити з полону всіх наших близьких та рідних, але саме перемоги ЗСУ та копітка робота десятків фахівців роблять можливими подальші обміни. Наша справа — їм допомогти», — написали в штабі.

У 2015 році під час мобілізації Колесніков вирушив захищати Україну на схід. На своїй сторінці військовий вів своєрідний онлайн-щоденник, у якому розповідав про підготовку українських військовослужбовців та службу в ЗСУ.  Українські видання публікували розповіді Максима під назвою «Щоденник мобілізованого».

Після повномасштабного російського вторгнення Колесніков одразу пішов у військкомат, захищав Київ та область. У березні минулого року потрапив у полон, де пробув одинадцять місяців. 

«Розглядав фото зі звільненими полоненими і звернув увагу на хлопця з яблуком, дуже промовисте фото. Але так і не зрозумів, що це мій знайомий Макс Колесников. Не впізнав. З поверненням з пекла, Максе!», — написав у телеграмі журналіст Роман Шрайк.

4 лютого відбувся черговий обмін військовополоненими. Україні вдалося повернути 116 захисників, а також тіла загиблих під Соледаром британських волонтерів Крістофера Метью Перрі, Ендрю Тобіаса Метью Бегшоу та українця Євгенія Кулика. 

Нагадаємо, 31 грудня минулого року з російського полону звільнили донецького журналіста і волонтера Євгена Шибалова. Він працював у газеті «Дзеркало тижня. Україна», є співзасновником ГО «Відповідальні громадяни».

Окрім Євгена, у результаті чергового обміну військовополоненими 31 грудня Україна звільнила ще 139 людей.

Фото: Андрій Качор/ Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4450
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду