З полону звільнили захисницю «Азовсталі», пресофіцерку та поетку Валерію Карпиленко

З полону звільнили захисницю «Азовсталі», пресофіцерку та поетку Валерію Карпиленко

11 Квітня 2023
4941

З полону звільнили захисницю «Азовсталі», пресофіцерку та поетку Валерію Карпиленко

4941
У травні Валерія одружилась на «Азовсталі» з захисником Маріуполя, обмінявшись з ним обручками з фольги. За три дні він загинув, а ще за десять вона потрапила у полон.
З полону звільнили захисницю «Азовсталі», пресофіцерку та поетку Валерію Карпиленко
З полону звільнили захисницю «Азовсталі», пресофіцерку та поетку Валерію Карпиленко

В понеділок, 10 квітня, з російського полону звільнили захисницю Маріуполя, поетку та речницю полку «Азов»  Валерію Карпиленко.

Цю інформацію підтвердила в телеграмі радниця з комунікацій глави Офісу президента Дар’я Зарівна.

Фото з Валерією Карпиленко (позивний «Нава») також опублікував захисник Маріуполя Дмитро Козацький («Орест»).

Речниця полку «Азов» Маріанна Хомерікі сказала Суспільному, що поки не може повідомити про стан захисниці, подробиці будуть згодом.

Раніше Валерія викладала в Маріупольському університеті та працювала журналісткою на телеканалі «TV7 Маріуполь». Ще в 2015 році приєдналась до пресслужби полку «Азов», згодом була пресофіцеркою у Донецькому прикордонному загоні. Видала збірку поезії «Квіти і зброя».

На момент повномасштабного вторгнення  Валерія працювала у пресслужбі головного управління ДСНС у Донецькій області. Після 24 лютого вона повернулася до полку «Азов».

У травні 2022 року, під час оборони «Азовсталі», Валерія Карпиленко вийшла заміж за прикордонника Андрія Суботіна, з яким була разом три роки. Вони обмінялися обручками з фольги. За словами його матері, Андрій на момент початку повномасштабного вторгнення служив у прикордонному загоні в Маріуполі і знову зустрівся з Валерією на «Азовсталі» наприкінці березня. Він загинув за три дні після весілля.

Валерія потрапила у полон під час виходу українських військових з "Азовсталі" 16 травня 2022 року. Донецька ОВА повідомляла, що її утримували в колонії в окупованій Оленівці.

Нагадаємо, напередодні, у понеділок, 10 квітня, з російського полону звільнили 100 українських бійців. Серед звільнених з полону військових — 80 чоловіків та 20 жінок. Дев'ятеро — офіцери, усі решта — рядовий та сержантський склад. Майже половина з них мають важкі поранення, хвороби або зазнали катувань. Наймолодшому — 19 років. Звільнені військові обороняли Маріуполь, Бахмут, Гостомель, Чонгар, острів Зміїний, ЗАЕС та ЧАЕС.

Фото: Дмитро Козацький 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4941
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду