Україна повернула додому ще 95 військовополонених

Україна повернула додому ще 95 військовополонених

12 Червня 2023
2007
12 Червня 2023
08:49

Україна повернула додому ще 95 військовополонених

2007
Серед звільнених є полонені з Маріуполя, ЧАЕС, острова Зміїний, з-під Бахмута, а також учасники «вертолітної» місії до «Азовсталі».
Україна повернула додому ще 95 військовополонених
Україна повернула додому ще 95 військовополонених

У неділю, 11 червня, в результаті чергового обміну полоненими Україна повернула додому 95 військових. Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак. 

За даними Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, серед 95 звільнених з полону — 51 представник ЗСУ (зокрема 15 тероборонців), 29 нацгвардійців, 11 прикордонників, четверо військових моряків.

Усі звільнені — чоловіки. Серед них двоє офіцерів, решта — рядовий та сержантський склад.

Зокрема, вдалося повернути оборонців, які перебували в полоні у ПВК «Вагнер» та підрозділу «Ахмат».

Серед звільнених є захисники Маріуполя (у тому числі «Азовсталі») та острова Зміїний, полонені з ЧАЕС. 27 зі звільнених оборонців захищали донецький напрямок (з них пʼятеро з-під Бахмута). Є захисники харківського, запорізького, херсонського, луганського та сумського напрямків.

Семеро звільнених військовослужбовців брали участь у «вертолітній» місії ГУР до окупованого Маріуполя.

З неволі серед інших повернувся військовий музикант 36 бригади, морпіх. Серед повернутих також четверо з важкими пораненнями. Один звільнений має значну втрату ваги (30 кілограмів), є військові з ускладненнями хвороб.

Штаб також повідомляє, що серед звільнених українців троє офіційно не були підтверджені ворогом як полонені й мали статус «пошук особи».

Служба безпеки оприлюднила кадри зустрічі звільнених полонених на українській землі.

Нагадаємо, 25 травня Україна повернула з російського полону 106 військовослужбовців із Бахмутського напрямку. 

16 квітня, на Великдень, відбувся  великий обмін полоненими. У той день вдалося звільнити з російського полону 130 українських захисників. За даними Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, у той день з полону звільнили 92 військовослужбовців Збройних сил України, 20 тероборонців, 11 нацгвардійців, трьох прикордонників, по двоє представників Військово-морських сил та Державної спеціальної служби транспорту. 

6 травня з російського полону вдалося звільнити 42 захисників і трьох захисниць «Азовсталі». 

За даними президента Володимира Зеленського, станом на 24 квітня за час повномасштабної війни Україна повернула з російського полону 2 238 людей, 140 із яких — цивільні.

Фото: Андрій Єрмак / телеграм

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2007
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду