Україна повернула з російського полону 130 військовослужбовців

Україна повернула з російського полону 130 військовослужбовців

7 Березня 2023
2555
7 Березня 2023
17:09

Україна повернула з російського полону 130 військовослужбовців

2555
Андрій Єрмак: Це воїни ЗСУ, нацгвардійці та прикордонники.
Україна повернула з російського полону 130 військовослужбовців
Україна повернула з російського полону 130 військовослужбовців

В Україну з російського полону повернули 130 військовослужбовців. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

«Черговий обмін полоненими — нам вдалося повернути додому 130 наших людей — 126 захисників та 4 захисниць. Це воїни ЗСУ, нацгвардійці, прикордонники, ДССТ (Державна спеціальна служба транспорту, — ред.) Серед них — 87 захисників Маріуполя, 71 з яких — із "Азовсталі". Також повертаємо взятих у полон в районі Бахмута та Соледара — загалом 35 людей із Донецького напрямку», — написав Єрмак у телеграмі.

Російські пропагандистські видання заявляють, що в межах обміну з Україною до Росії повернулися 90 російських військовослужбовців.

24 березня 2022 року відбувся перший обмін між Україною та Росією, тоді було звільнено українських моряків із рятувального катера «Сапфір», яких направили на острів Зміїний.  

21 вересня задля повернення 215 військових та цивільних з російського полону, зокрема захисників «Азовсталі», Україна віддала Росії підозрюваного в державній зраді народного депутата Віктора Медведчука.

23 та 24 листопада відбулися нові обміни, з полону Росії повернулись 36 українців, серед них були захисники Маріуполя та захисники ЗАЕС. 

31 грудня з російського полону було звільнено 140 українців. Серед них — поранені, а також захисники Маріуполя, острова Зміїний, добровольці ТрО зі Славутича.

4 лютого 2023 року Україні вдалося повернути з російського полону 116 захисників, а також тіла загиблих під Соледаром британських волонтерів Крістофера Метью Перрі, Ендрю Тобіаса Метью Бегшоу та українця Євгенія Кулика. 

Фото: Андрій Єрмак / Telegram

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2555
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду