Україна повернула 44 українці з російського полону

Україна повернула 44 українці з російського полону

26 Квітня 2023
1272
26 Квітня 2023
17:15

Україна повернула 44 українці з російського полону

1272
Вдалося звільнити 42 військових та двох цивільних.
Україна повернула 44 українці з російського полону
Україна повернула 44 українці з російського полону

26 квітня додому з російського полону повернулися 44 українці. Серед них, зокрема, двоє цивільних. Про це повідомила пресслужба Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. 

«До ЗСУ належать 19 звільнених, до ДПСУ — 11, ВМС — 7, НГУ — 2, ТрО — 3. Серед наших вояків шестеро офіцерів та 37 солдатів та сержантів. З полону повертаються також двоє чоловіків, чиї дружини були звільнені Координаційним штабом під час попередніх обмінів», — ідеться в повідомленні.

У штабі також розповіли, що звільнені військовослужбовці воювали в Маріуполі, на Донецькому, Херсонському, Харківському, Луганському та Сумському напрямках. Чимало із захисників поранені або мають сліди тортур.

Окрім цього, з полону звільнили військового хірурга, який оперував поранених у військовому шпиталі в Маріуполі та організував медичну допомогу. 

Станом на 26 квітня Україна вже повернула 2280 українців.

«У Координаційному штабі у взаємодії з Офісом Президента триває робота з підготовки наступних обмінів. Рекомендуємо дотримуватися режиму інформаційної тиші», — додали у відомстві.

Нагадаємо, 16 квітня, на Великдень, відбувся черговий великий обмін полоненими. У той день вдалося звільнити з російського полону 130 українських захисників. За даними Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, у той день з полону звільнили 92 військовослужбовця Збройних Сил України, 20 тероборонців, 11 нацгвардійців, троє прикордонників, по двоє представників Військово-морських сил та Державної спеціальної служби транспорту. 

Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими/телеграм

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1272
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду