Обласна влада повністю провалила комунікацію на Херсонщині — журналіст

Обласна влада повністю провалила комунікацію на Херсонщині — журналіст

7 Липня 2022
1976

Обласна влада повністю провалила комунікацію на Херсонщині — журналіст

1976
Недовіра до місцевих керівників «просто катастрофічна», відзначає головний редактор видання «Мост» Сергій Нікітенко.
Обласна влада повністю провалила комунікацію на Херсонщині — журналіст
Обласна влада повністю провалила комунікацію на Херсонщині — журналіст

Все, що мешканці Херсона і області можуть дізнатися про розвиток ситуації, спричиненою великою війною, — загальні фрази на кшталт «складна» і «важка». Про це у своєму інтерв’ю «Главкому» сказав головний редактор видання «Мост» Сергій Нікітенко.

«Влада повністю провалила комунікацію. Особисто я не знаю чим обласна військово-цивільна адміністрація займається ці чотири місяці війни. Генадій Лагута, окрім того, наскільки йому важко, в усіх своїх інтерв’ю та повідомленнях у соцмережах нічого іншого не сказав. Наприклад, чи працівникам водоканалу продовжувати працювати і забезпечувати життя Херсона, чи ні? І ніхто цього не пояснює взагалі. Ми чули тільки про складність, про важкість ситуації. Коли я читаю Facebook, недовіра до обласної влади просто катастрофічна», — розповів Нікітенко.

При цьому керівники Херсона, за словами редактора, спрацювали краще: «До міського голови більш-менш нормально ставляться. У принципі людям сподобалося, що він залишився у Херсоні, що він щось робив. На тлі обласної влади, якої просто не було. Люди кажуть: "Ну він же не втік"».

Тим часом, як ідеться в розмові з Нікітенком, в області росіяни скуповують у фермерів зерно. Головред «Моста» вважає, що частина з них потрапили під вплив ФСБ, «Зараз не грабують фермерів, їх в принципі «кришують» ФСБшники, наскільки я розумію, —каже редактор. — Тобто ФСБ пропонує два виходи: або ви продаєте перекупникам за мізерними цінами, або трохи дорожче людям, на яких вкаже ФСБ, яка отримує з цього свій відсоток. Тобто ФСБ на цьому заробляють. Багато людей йдуть на це».

Щодо нардепа і власника 4-го каналу Олексія Ковальова, то, як відзначає журналіст, для місцевих медіа він є «людиною Козака та Медведчука».

Загалом, як ідеться в матеріалі «Главкому», якщо в березні херсонці вірили в те, що ЗСУ звільнять місто і область, то зараз до бадьорих заяв ставляться з обережністю.

Тим часом рашисти та колаборанти почали активніше тиснути на бюджетників, підприємців, аби схилити їх на свій бік. Російські окупанти затримали міського голову Ігоря Колихаєва, припинили роботу «Укрпошти», намагаються заблокувати соціальні виплати, виплату зарплат бюджетникам та зв’язок з Києвом.

Нагадаємо, днями на окупованих територіях окупантам вдалося на добу заблокувати Viber, що є єдиним каналом для доступу до онлайн-банкінгу.

Фото Сергія Нікітенка з сайту «Главком»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1976
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду