Венедіктова: Нардепу-колаборанту Ковальову «світить» довічне

Венедіктова: Нардепу-колаборанту Ковальову «світить» довічне

8 Липня 2022
4126

Венедіктова: Нардепу-колаборанту Ковальову «світить» довічне

4126
Власника 4 каналу підозрюють у держзраді. Від початку російської агресії він перебуває на окупованій Херсонщині та співпрацює з росіянами.
Венедіктова: Нардепу-колаборанту Ковальову «світить» довічне
Венедіктова: Нардепу-колаборанту Ковальову «світить» довічне

Народного депутата-колаборанта, власника 4 каналу Олексія Ковальова можуть засудити до довічного позбавлення волі. Про це в ефірі національного телемарафону сказала генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова. Таке покарання передбачено статтею про державну зраду.

«Вже повідомлено про підозру, йому "світить" довічне. У нього державна зрада і пособництво країні-агресору. Ми з вами всі бачили його публічні заклики. Українські правоохоронці не просто так повідомляють про підозру просто по якимось там закликам. Цього, на жаль, для повідомлення про підозру недостатньо, тому ми проводимо й усі інші необхідні слідчі дії», – розповіла Венедіктова.

Вона додала, що міжнародні організації переживають, що в Україні «поспішають і штампують підозри».

«Не штампуємо ми підозри. Слідчі працюють, проводять необхідні слідчі дії, проводять необхідні допити, оцінки, експертизи, і у нас всі підозри законні і обґрунтовані», – заявила генпрокурорка.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Ковальов вирішив перебувати на окупованій території Херсонської області. У квітні 2022 року правоохоронці порушили кримінальне провадження щодо нього за статтею про колабораційну діяльність. 

28 квітня членство Ковальова у парламентській фракції «Слуга народу» було призупинене, партія підозрювала його у державній зраді. У відповідь нардеп заявив, що підозри партії є «бездоказовими», і він, мовляв, через це сам може звернутись до правоохоронців. 3 травня Олексія Ковальова виключили з фракції «Слуга народу». 

8 червня 2022 року на одній із фейсбук-сторінок нардеп опублікував таке: «Росія тут назавжди, й найтісніша інтеграція з Росією вже відбувається».

Як стало відомо у кінці червня, Олексій Ковальов вижив після замаху на нього на Херсонщині та лікувався в окупованому Криму.

6 липня Ковальову оголосили підозру в держзраді. За даними ДБР, він передав санаторій під розміщення окупантів, вивозив продукти з Херсонщини в окупований Крим та завозив з півострова паливо.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4126
Читайте також
26.07.2022 16:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 991
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Юрій
658 дн. тому
Ви спочатку позбавте його депутатського мандату і притягніть його в суд. І тоді поставте вирок. Януковича і його поплічників вже посадили? Порошенко і ОПЗЖ гуляє по парламенту безкарно !!! Ці заяви поки в пустоту! Генпрокурорка працює на піар. А жаль.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду