detector.media
22.08.2022 11:39
Майно 4 каналу передали в розпорядження Держкіно
Майно 4 каналу передали в розпорядження Держкіно
Як зазначили в Держкіно, таким чином де-юре завершено процедуру конфіскації активу та передачі його на потреби держави. Колишній власник каналу, нардеп-колаборант Олексій Ковальов, наразі проживає на окупованій Херсонщині.

Майно ТОВ «ТРК «Інтеррадіо» (4 канал), яке належало депутату-колаборанту Олексію Ковальову, передано Агентством з розшуку та менеджменту активів (АРМА) у розпорядження Державного агенства України з питань кіно.

Як зазначили в Держкіно, таким чином де-юре завершено процедуру конфіскації активу та передачі його на потреби держави.

«Відтепер інформаційний ресурс та майно вартістю у понад 18,5 млн грн буде працювати на користь України та посилюватиме вплив української позиції як у вітчизняному інформаційному просторі, так і за кордоном», – оголосили у відомстві.

Держкіно має забезпечити збереження заарештованого майна. 

У липні за матеріалами ДБР суд арештував майно Олексія Ковальова. Зокрема, були арештовані частки фігуранта в статутних капіталах трьох юридичних осіб, а також його банківські рахунки. У тому числі арештовано майно ТОВ «ТРК «Інтеррадіо».

У квітні 2022-го правоохоронці порушили кримінальне провадження щодо Ковальова за статтею про колабораційну діяльність.  

3 травня Олексія Ковальова виключили з фракції «Слуга народу». 6 липня Ковальову оголосили підозру у державній зраді, а 15 липня — заочно арештували та оголосили в розшук. Зараз Ковальов перебуває на території тимчасово окупованої Херсонської області та співпрацює з окупантами.

3 серпня ДБР провело обшуки у приміщенні 4 каналу та службових осіб мовника.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY