Медведчук може навіть мовчати, його люди дають свідчення «по повній» – Арестович

Медведчук може навіть мовчати, його люди дають свідчення «по повній» – Арестович

18 Квітня 2022
2081
18 Квітня 2022
08:32

Медведчук може навіть мовчати, його люди дають свідчення «по повній» – Арестович

2081
За словами радника голови ОПУ, Медведчук може не помічати, як дає свідчення проти себе, але тортури до нього не застосовують.
Медведчук може навіть мовчати, його люди дають свідчення «по повній» – Арестович
Медведчук може навіть мовчати, його люди дають свідчення «по повній» – Арестович

Заарештований народний депутат від «ОПЗЖ» Віктор Медведчук вже дає свідчення, але ще більше розповідають його колишні працівники – охоронці та інші. Про це сказав радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович на ютуб-каналі адвоката Марка Фейгіна, відповідаючи на питання, чи готується обмін нардепа.

«Обмін такого роду – це непросто. По-перше, він ще не все розповів. Звичайно [розповідає вже], життя ж складна штука... Медведчук по повній дає свідчення. У професійній бесіді вони не помічають, де почали проти себе свідчення давати. Медведчук намагатиметься професійно захищатися, і тут може статися непомітний зсув кордонів, який він не усвідомлює», – сказав Арестович.

За його словами, допитувачі Медведчука не застосовують тортури. 

«Але справа не в цьому, тут усе хитріше. Крім Медведчука, затримали багато людей Медведчука, а ось їм приховувати нічого, у них зовсім інший інтерес, вони говорять на повну. А ось з цих свідчень… Медведчук може навіть мовчати, все і так вже стає зрозумілим», – додав Арестович.

Нагадаємо, Медведчук зник у лютому 2022-го, коли перебував під домашнім арештом за звинуваченням у державній зраді. Його адвокати казали, що він у Києві, але в «безпечному місці». 8 березня «Опозиційна платформа — За життя» змістила його з посади голови політради.

Медведчука шукала спеціальна група з працівників СБУ та прокуратури. 18 березня Личаківський районний суд Львова заочно заарештував Медведчука. 12 квітня нардепа затримали при спробі втекти з України. За даними СБУ, його намагалась вивезти ФСБ.

Володимир Зеленський пропонував обміняти нардепа на українських полонених. У Росії на це заявляли, що не планують обмінювати затриманого в Україні Медведчука, та нагадали, що він має українське громадянство. За словами генеральної прокурорки України Ірини Венедіктової, громадянство – не перешкода для обміну, якщо і Медведчук, і Росія на нього погодяться. В Україні Медведчука підозрюють у держзраді та воєнних злочинах.

16 квітня нардепа заарештували без права застави.

Фото з фейсбук-сторінки Володимира Зеленського

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2081
Читайте також
12.04.2022 21:11
«Детектор медіа»
11 375
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду