У хатньої робітниці Медведчука вилучили 467 тисяч доларів – Венедіктова

У хатньої робітниці Медведчука вилучили 467 тисяч доларів – Венедіктова

29 Квітня 2022
5929
29 Квітня 2022
08:40

У хатньої робітниці Медведчука вилучили 467 тисяч доларів – Венедіктова

5929
Венедіктова: «Вона така: корислива, везуча, продумана, сучасна хатня робітниця Медведчука».
У хатньої робітниці Медведчука вилучили 467 тисяч доларів – Венедіктова
У хатньої робітниці Медведчука вилучили 467 тисяч доларів – Венедіктова

У хатньої робітниці підозрюваного в держзраді нардепа Віктора Медведчука під час обшуку вилучили 467 тисяч доларів США та 87 тисяч євро. Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Обшук проводили в рамках розслідування кримінального провадження за ч. 4 ст. 110-2 КК України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

«Ви скажете, що рано бити у дзвони – а раптом спадщина, хтось позичив, накопичила, продала щось, це ж життя. Так, вона така: корислива, везуча, продумана, сучасна хатня робітниця Медведчука», – написала Венедіктова у фейсбуці. 

27 квітня Державне бюро розслідувань на Львівщині провело обшуки в будинках та на підприємствах, які належать родичам народних депутатів від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука і Тараса Козака.

Під час обшуку в одній з квартир, що належить дружині Тараса Козака, слідчі вилучили понад 108 тис. доларів США, 8,5 тис. євро, 18,6 тис. російських рублів, документи на об’єкти нерухомості та банківські картки.

Медведчука і Козака підозрюють у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ. Також Медведчук фігурує у справі про воєнні злочини.

Під час обшуку 18 квітня на Київщині поліція виявила близько 100 картин, антикварні речі, що належать родині Медведчука, а також мисливську гвинтівку, пістолет «BUL», 20 швейцарських годинників, золоті та срібні монети, золоті статуетки, яйця «Фаберже».

Також суд заарештував 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко: серед них 32 квартири, 30 земельних ділянок, 26 автомобілів, 23 будинки, 17 паркомісць та моторна яхта.

Ілюстрація: unsplash 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5929
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду