Марченко опубліковала два варіанти звернення щодо затриманого Медведчука

Марченко опубліковала два варіанти звернення щодо затриманого Медведчука

13 Квітня 2022
8553
13 Квітня 2022
18:56

Марченко опубліковала два варіанти звернення щодо затриманого Медведчука

8553
У першому відео телеведуча звернулася до президента Володимира Зеленського. Адаптацію цього відеозапису вона адресувала президенту Туреччини Реджепу Тайїпу Ердогану.
Марченко опубліковала два варіанти звернення щодо затриманого Медведчука
Марченко опубліковала два варіанти звернення щодо затриманого Медведчука

Оксана Марченко, дружина затриманого народного депутата «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, записала звернення з проханням звільнити її чоловіка з-під варти. 

У першому відео вона звернулася до президента Володимира Зеленського з вимогою відпустити її чоловіка. 

«Віктор Володимирович не порушував жодних законів та не виїжджав із країни. Він завжди виступав за мир, діалог і згоду в Україні. Немає жодних сумнівів, що мого чоловіка переслідують із політичних мотивів. Його життя має бути в безпеці», — сказала Оксана Марченко.

У другому відеозверненні телеведуча представилася Реджепу Тайїпу Ердогану як дружина лідера опозиції, народного депутата Віктора Медведчука. Вона просить президента Туреччини «як друга Росії та України» про допомогу. «12 квітня мій чоловік був незаконно затриманий СБУ за особистою вказівкою Володимира Зеленського, і зараз незаконно утримується у невідомому місці в якості заручника», — сказала Оксана Марченко.   

Нагадаємо, 12 квітня Медведчука затримала СБУ за підозрою у держзраді

Зеленський запропонував Росії обміняти Медведчука на українських полонених.

Речник Кремля Дмітрій Пєсков сказав, що Росія не бачить можливості обміну Медведчука на полонених українських військовослужбовців. 

На початку квітня поліція арештувала активи товариства, кінцевим бенефіціаром якого є Оксана Марченко. Розпочато досудове розслідування. У рамках розслідування майно Оксани Марченко передадуть в управління агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА). Це три квартири, два майнові комплекси, цінні твори мистецтва та транспортні засоби.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8553
Читайте також
12.04.2022 21:11
«Детектор медіа»
11 375
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду