Оксана Марченко дала пресконференцію у Москві

Оксана Марченко дала пресконференцію у Москві

15 Квітня 2022
6804
15 Квітня 2022
14:10

Оксана Марченко дала пресконференцію у Москві

6804
Дружина Медведчука пожалілась пропагандистським ЗМІ на «диктатуру Зеленського», який «залишив у країні один канал».
Оксана Марченко дала пресконференцію у Москві
Оксана Марченко дала пресконференцію у Москві

Оксана Марченко, колишня телеведуча, дружина підозрюваного у держзраді нардепа «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, дала пресконференцію для росЗМІ у Москві. Трансляція відбувалась на її ютуб-каналі.

На конференції зібрались російські пропагандистські ЗМІ – «Звезда», «Известия», «Первый канал», НТВ, «Россия 24» та інші.

Оксана Марченко розповіла про чоловіка, якого затримали при спробі втекти з України, і те, що він «не вчиняв жодних злочинів». Вона вважає, що Медведчука затримали, щоб створити «димову завісу для чогось іншого»

Марченко заявила, що звертатиметься до «всіх парламентів світу» щодо визволення Медведчука. Також вона заявила, що бачить «у пресі все більше обурення правозахисників із цього приводу». Серед іншого Марченко заявила про «нелюдське поводження із політв'язнями в Україні».

Крім того, Марченко розповіла, що приїхала 18 лютого до Білорусі, щоб знімати другий сезон свого проєкту «Паломниця» (виходить на російському каналі «Спас»), зокрема, робити 22 лютого інтерв'ю з російським артистом та пропагандистом Миколою Басковим.

За словами Марченко, вона відчувала «загрозу, що наростає» щодо Медведчука, тому не бачила можливості повертатися в Україну. Вона не відповіла журналістам, коли планує повернутися, назвавши війну в Україні «непростою ситуацією».

На конференції у Марченко спитали про ставлення до колишніх журналістів каналів Медведчука, які від нього відвернулись.

«Людина робить вибір кожен день. Я не буду оцінювати дії цих людей. Багато хто заляканий, вони просто люди. Багато хто знайшов більш вигідну угоду. Хтось вирішив хайпанути. Не знаю, що штовхає людей на такі вчинки», – відповіла вона.

Також Марченко розповіла, що не знає, де наразі Медведчук, а її батько, який перебуває в Україні, нібито не може його знайти. Вона звернулась до «всіх», щоб їй допомогли дізнатись місце перебування її чоловіка, щоб до нього пустили адвокатів та медиків тощо. Сама вона начебто не може це зробити через погрози. За її словами, до затримання вона вмовляла чоловіка, який за рішенням суду перебував під домашнім арештом, виїхати з країни.

Крім того, колишня ведуча пожалілася на нібито відсутність свободи слова в Україні.

«Шість каналів були закриті до того, як я поїхала. Наскільки я знаю, зараз закриті всі, крім одного. Це країна з одним каналом, який контролює Зеленський», – вважає Марченко.

Нагадаємо, Медведчук перебував під домашнім арештом за звинуваченням у державній зраді та зник у лютому, ще до початку повномасштабного вторгнення російської армії. Його адвокати казали, що він у Києві, але в «безпечному місці». 8 березня «Опозиційна платформа — За життя» змістила його з посади голови політради.

Невдовзі розслідувачі побували в його маєтку під Києвом і знайшли там золотий вагон. Медведчука шукала спеціальна група з працівників СБУ та прокуратури. 18 березня Личаківський районний суд Львова заочно заарештував Медведчука. 12 квітня нардепа затримали при спробі втекти з України. За даними СБУ, його намагалась вивезти ФСБ.

Марченко записала відеозвернення до Зеленського та Ердогана з проханням звільнити Медведчука. На пресконференції вона розповіла, що реакції на свої звернення не отримала. Марченко пояснила, що звернулась саме до Ердогана, тому що «він заявляв, що є другом України та Росії».

Зазначимо, Росія не збирається обмінювати Медведчука.

Фото: скріншоти з трансляції

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6804
Читайте також
12.04.2022 21:11
«Детектор медіа»
11 386
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду