Марченко хоче обміняти Медведчука на «полонених британців», про яких розповідають росЗМІ

Марченко хоче обміняти Медведчука на «полонених британців», про яких розповідають росЗМІ

16 Квітня 2022
2739
16 Квітня 2022
14:21

Марченко хоче обміняти Медведчука на «полонених британців», про яких розповідають росЗМІ

2739
Колишня телеведуча звернулась до родичів «полонених», щоб ті попросили прем'єр-міністра Великої Британії вплинути на керівництво України.
Марченко хоче обміняти Медведчука на «полонених британців», про яких розповідають росЗМІ
Марченко хоче обміняти Медведчука на «полонених британців», про яких розповідають росЗМІ

Дружина проросійського народного депутата Віктора Медведчука, колишня телеведуча Оксана Марченко записала відеозвернення російською мовою до родичів британських військових, які нібито перебувають у полоні в Росії та у проросійських бойовиків. Історії про них розповсюджують російські пропагандистські ЗМІ в інтересах держави-агресора.

«Зі ЗМІ мені стало відомо, що Ейден Еслін і Шон Піннер, які діяли у складі підрозділів 36-ї бригади морської піхоти ЗСУ у Маріуполі, здалися в полон збройним силами Росії та "ДНР". Звертаюся до рідних та близьких Ейдена Есліна та Шона Піннера – у ваших силах просити прем'єр-міністра вашої країни Бориса Джонсона вплинути на українське керівництво та домогтися звільнення Ейдена та Шона шляхом їхнього обміну на затриманого київською владою українського опозиційного політика і мого чоловіка Віктора Медведчука»– сказала Марченко у своєму зверненні.

До цього Марченко записувала відеозвернення до президента України Зеленського та президента Турції Ердогана. Вона вимагала звільнення Медведчука, але відповіді не отримала. Після цього Марченко провела пресконференцію для пропагандистських ЗМІ у Москві, на якій жалілася на «диктаторський режим в Україні» та «відсутність свободи слова».

Володимир Зеленський пропонував обміняти нардепа на українських полонених. У Росії на це заявляли, що не планують обмінювати затриманого в Україні Медведчука, та нагадали, що він має українське громадянство. За словами генеральної прокурорки України Ірини Венедіктової, громадянство – не перешкода для обміну, якщо і Медведчук, і Росія на нього погодяться. В Україні Медведчука підозрюють у держзраді та воєнних злочинах.

Нагадаємо, що для нардепа планують посилити запобіжний захід – він перебуватиме під вартою.

Медведчук був під домашнім арештом за звинуваченням у державній зраді та зник у лютому, ще до початку повномасштабного вторгнення російської армії. Його адвокати казали, що він у Києві, але в «безпечному місці». 8 березня «Опозиційна платформа — За життя» змістила його з посади голови політради.

Невдовзі розслідувачі побували в його маєтку під Києвом і знайшли там золотий вагон. Медведчука шукала спеціальна група з працівників СБУ та прокуратури. 18 березня Личаківський районний суд Львова заочно заарештував Медведчука. 12 квітня нардепа затримали при спробі втекти з України. За даними СБУ, його намагалась вивезти ФСБ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2739
Читайте також
18.04.2022 15:00
Галина Петренко
«Детектор медіа»
7 592
12.04.2022 21:11
«Детектор медіа»
11 376
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду