Медведчук не потрібен Росії, обміняти його на наших хлопців не можемо – Подоляк

Медведчук не потрібен Росії, обміняти його на наших хлопців не можемо – Подоляк

29 Квітня 2022
1952
29 Квітня 2022
09:37

Медведчук не потрібен Росії, обміняти його на наших хлопців не можемо – Подоляк

1952
Михайло Подоляк: Медведчука в Україні хтось брендував як людину впливову і важливу для РФ, а з'ясувалось, що він їм практично не потрібний.
Медведчук не потрібен Росії, обміняти його на наших хлопців не можемо – Подоляк
Медведчук не потрібен Росії, обміняти його на наших хлопців не можемо – Подоляк

Радник голови ОПУ Михайло Подоляк в інтерв’ю «Радіо Свобода» заявив, що заарештований нардеп Віктор Медведчук не є цінним активом для Росії, і обміняти його на захисників Маріуполя не вийде.

«Медведчука в Україні хтось брендував як людину впливову і важливу для Російської Федерації. А з'ясувалось, що він їм практично не потрібний... Цінність зламати Маріуполь, знищити його, вбити там практично всіх захисників – для них набагато більша (як вони вважають з пропагандистської точки зору), ніж забрати Медведчука чи будь-кого. Тому, на жаль, Медведчук – не актив. На жаль, ми його обміняти на наших хлопців не можемо» каже радник.

Подоляк додав, що на умовному столі переговорів про обмін лежать усі пропозиції, включаючи можливість обміняти Медведчука: «Просто ми бачимо реакцію російської сторони, що для них Медведчук не є цінним активом. Взагалі».

24 лютого підозрюваний у держзраді нардеп втік зі свого маєтку у Києві і відтоді переховувався від слідства у столиці. 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив, що СБУ вдалося знайти та затримати Медведчука.

За даними СБУ, ФСБ Росії намагалася вивезти Медведчука до невизнаного Придністров'я, а потім до РФ. Однак  доїхати Медведчук зміг лише до меж Київської області.

16 квітня Личаківський районний суд Львова заарештував Медведчука без права внесення застави. 

Медведчук просив президента Володимира Зеленського обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя, однак Росія відмовилась від цього.

Читайте також: 

До моменту своєї втечі, 24 лютого, Медведчук залишався під домашнім арештом. Такий запобіжний захід йому обирали двічі в межах різних кримінальних проваджень: 13 травня (щодо видобутку нафти і газу в Чорному морі) та 12 жовтня 2021 року (щодо сприяння діяльності терористичної організації через поставки вугілля з окупованих територій Донбасу). 

2 листопада 2021 року Печерський суд змінив запобіжний захід для Медведчука з домашнього арешту на особисте зобов'язання до 31 грудня в межах епізоду про держзраду і замах на розграбування національних ресурсів у Криму. В іншій справі домашній арешт залишався чинним.

Архівне фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1952
Читайте також
12.04.2022 21:11
«Детектор медіа»
11 376
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду