Суд не кваліфікуватиме втечу Медведчука як злочин – Венедіктова

Суд не кваліфікуватиме втечу Медведчука як злочин – Венедіктова

15 Квітня 2022
1522
15 Квітня 2022
20:49

Суд не кваліфікуватиме втечу Медведчука як злочин – Венедіктова

1522
Після втечі та затримання на домашній арешт Медведчук може не сподіватися.
Суд не кваліфікуватиме втечу Медведчука як злочин – Венедіктова
Суд не кваліфікуватиме втечу Медведчука як злочин – Венедіктова

Замість домашнього арешту народний депутат і колишній голова політради «ОПЗЖ» Віктор Медведчук має отримати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це в ефірі національного телемарафону повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

«Те, що Медведчук утік, означає, що тепер у нього однозначно має змінитися запобіжний захід. І коли раніше були якісь можливості знаходитися під домашнім арештом, то на сьогодні вже зрозуміло, що тут має бути тримання під вартою», — сказала генпрокурор.

При цьому втеча Медведчука не кваліфікуватиметься як злочин. Запобіжний захід для арештованого народного депутата посилять: замість домашнього арешту він перебуватиме під вартою. 

«Після такого виявлення пана Медведчука він однозначно повинен перебувати тепер під вартою і очікувати на розгляд суду. А далі ми дивитимемося, що відбуватиметься безпосередньо в процесі», — сказала Ірина Венедиктова.

Нагадаємо, Віктор Медведчук зник ще до 24 лютого. На той момент він перебував під домашнім арештом за звинуваченням у державній зраді. Шукали народного депутата і спеціальна група з працівників СБУ та прокуратури, і журналісти «Слідства. Інфо».

Про затримання Медведчука стало відомо 12 квітня. 

Як розповів згодом голова СБУ Іван Баканов розповів, Медведчук звернувся за допомогою до ФСБ Росії, що намагалася його вивезти до невизнаного «Придністров'я». Доїхати вони встигли до меж Київської області.

Перевозили депутата «ОПЗЖ» одягнутим у форму бійця ЗСУ. З території України він мав вирушити у човні. Далі, вочевидь, евакуаційна група спецпризначенців ФСБ сподівалася доправити Медведчука літаком до Москви. 

18 березня Личаківський районний суд Львова заочно заарештував Медведчука. 14 квітня суд заарештував ще 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна Медведчука та його дружини Оксани Марченко. 

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1522
Читайте також
12.04.2022 21:11
«Детектор медіа»
11 393
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду