Суд не задовольнив апеляційну скаргу адвокатів Медведчука щодо утримання під вартою

Суд не задовольнив апеляційну скаргу адвокатів Медведчука щодо утримання під вартою

22 Травня 2022
1143
22 Травня 2022
12:14

Суд не задовольнив апеляційну скаргу адвокатів Медведчука щодо утримання під вартою

1143
Запобіжний захід народному депутату не змінюватимуть.
Суд не задовольнив апеляційну скаргу адвокатів Медведчука щодо утримання під вартою
Суд не задовольнив апеляційну скаргу адвокатів Медведчука щодо утримання під вартою

Львівський апеляційний суд розглянув скаргу адвокатів народного депутата Віктора Медведчука, якого підозрюють у державній зраді. Захист хотів оскаржити ухвалу слідчого судді Личаківського районного суду Львова від 16 квітня щодо утримання під вартою. Засідання пройшло 20 травня, у режимі відео конференції, повідомляється на сайті суду.

«Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду погодилась з рішенням суду першої інстанції, залишивши апеляційну скаргу без задоволення, а ухвалу – без змін. Зокрема, строк тримання під вартою обвинуваченого рахувати з часу фактичного затримання о 18 год 15 хвилин 12 квітня 2022 року», – йдеться у рішенні Львівського апеляційного суду.

Віктора Медведчука підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною2 статті 28, частиною 1 статті 111, частиною 2 статті 28, частиною1 статті 258-3 Кримінального Кодексу України. Це вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією; державна зрада; створення терористичної групи чи терористичної організації) та застосовано щодо нього запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів без визначення розміру застави. 

24 лютого нардеп втік зі свого маєтку у Києві і відтоді переховувався від слідства у столиці. 12 квітня СБУ вдалося знайти та затримати Медведчука, про що повідомив президент Володимир Зеленський.

За даними СБУ, ФСБ Росії намагалася вивезти Медведчука до невизнаного Придністров'я, а потім до РФ. Однак доїхати Медведчук зміг лише до меж Київської області.

Медведчук просив президента Володимира Зеленського обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя, однак Росія відмовилась від цього.

До моменту своєї втечі, 24 лютого, Медведчук залишався під домашнім арештом. Такий запобіжний захід йому обирали двічі в межах різних кримінальних проваджень: 13 травня (щодо видобутку нафти і газу в Чорному морі) та 12 жовтня 2021 року (щодо сприяння діяльності терористичної організації через поставки вугілля з окупованих територій Донбасу). 

2 листопада 2021 року Печерський суд змінив запобіжний захід для Медведчука з домашнього арешту на особисте зобов'язання до 31 грудня в межах епізоду про держзраду і замах на розграбування національних ресурсів у Криму. В іншій справі домашній арешт залишався чинним.

На початку травня Личаківський районний суд Львова арештував чергову партію рухомого і нерухомого майна Віктора Медведчука та Тараса Козака, а також частину майна їхніх родичів. 

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1143
Читайте також
12.04.2022 21:11
«Детектор медіа»
11 386
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду