Зеленський пропонує Росії обміняти Медведчука на українських полонених

Зеленський пропонує Росії обміняти Медведчука на українських полонених

13 Квітня 2022
2140
13 Квітня 2022
07:00

Зеленський пропонує Росії обміняти Медведчука на українських полонених

2140
Президент уточнив, що колишнього голову політради «ОПЗЖ» зловили під час спроби виїхати з України.
Зеленський пропонує Росії обміняти Медведчука на українських полонених
Зеленський пропонує Росії обміняти Медведчука на українських полонених

Президент України Володимир Зеленський у зверненні, опублікованому в ніч на 13 квітня, сказав, що пропонує Росії обміняти затриманого вчора Віктора Медведчука на українських полонених. «Пропоную обміняти цього вашого хлопця на наших хлопців і дівчат у російському полоні. Тож важливо, щоб наші правоохоронні органи та військові також розглянули таку можливість», — сказав президент.

Володимир Зеленський назвав символічним, що Медведчука затримали саме у день, коли відзначалося (а в Росії відзначається досі) радянське свято «День космонавтики»: «Дуже символічно, що саме в День космонавтики був затриманий пан Медведчук. Він ховався 48 днів. І ось нарешті вирішив спробувати втекти за межі нашої держави. Що ж, для цього космонавта – у поганому сенсі слова – не спрацювало знамените Поехали!». Інших обставин затримання Медведчука президент поки що не оприлюднив.

«Вважаю особливо цинічним з його боку використання військового камуфляжу. Намагався так замаскуватись. Ось такий вояка. Ось такий патріот. Що ж, якщо Медведчук сам обрав для себе військову форму, він підпадає під правила воєнного часу», — сказав Зеленський у зверненні.

Затримання Медведчука прокоментував і голова Служби безпеки України Іван Баканов: «Дякую усім співробітникам СБУ, зокрема  контррозвідникам і слідчим, які, виконуючи доручення Президента України Володимира Зеленського, довели свій професіоналізм і провели цю блискавичну та небезпечну багаторівневу спецоперацію із затримання поки що народного депутата Медведчука. Жоден зрадник не уникне покарання і буде відповідати за законом України. За всією строгістю, за всі злочини сьогодення, до яких призвели його особисті дії в тому числі».

У лютому, ще до початку вторгнення російської армії, Віктор Медведчук, який перебував під домашнім арештом за звинуваченням у державній зраді, зник. Його адвокати казали, що він у Києві, але в «безпечному місці». 8 березня «Опозиційна платформа — За життя» змістила його з посади голови політради. Невдовзі розслідувачі побували в його маєтку під Києвом і знайшли там золотий вагон. Медведчука шукала спеціальна група з працівників СБУ та прокуратури. 18 березня Личаківський районний суд Львова заочно заарештував Медведчука.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2140
Читайте також
12.04.2022 21:11
«Детектор медіа»
11 382
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
741 дн. тому
Цемаха вже поміняли - і що? І тоді теж ініціатором обміну був Президент. Важливих свідків і учасників злочинів ловлять не для того, щоб обмінювати на військовополонених, а щоб судити за скоєні злочини. А для обміну полонених використовують таких же ворожих полонених.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду