У StarLightMedia не виключають можливості створення МХ-7 у дециметровому діапазоні

У StarLightMedia не виключають можливості створення МХ-7 у дециметровому діапазоні

2 Червня 2021
1548
2 Червня 2021
12:03

У StarLightMedia не виключають можливості створення МХ-7 у дециметровому діапазоні

1548
Чи варто розглядати МХ-7 для можливого переходу група зрозуміє після того, як знатиме усі технічні характеристики.
У StarLightMedia не виключають можливості створення МХ-7 у дециметровому діапазоні
У StarLightMedia не виключають можливості створення МХ-7 у дециметровому діапазоні

StarLightMedia не виключає, що держава знайде спосіб побудувати мультиплекс МХ-7 у дециметровому діапазоні. Про це у коментарі «Детектор медіа» сказав керівник дивізіону PayTV&Digital StarLightMedia Микола Фаєнгольд.

«Ми зраз вивчаємо можливості метрового діапазону. А також хочемо зрозуміти, що необхідно буде зробити домогосподарствам для того, щоб отримувати сигнал у цьому діапазоні. Після цього ми вирішимо наскільки перспективний МХ-7 для нашої медіагрупи», – сказав він.

Микола припускає, що частина дециметрових антен прийматиме метровий сигнал, однак при цьому більшій частині населення доведеться купувати метрові антени.

«Кожна медіагрупа, зокрема, й наша, виходитиме з економічної доцільності. Вона включає не лише зменшення витрат на доставку сигналу по Т2, а ще й кількість тих домогосподарств, які ми отримаємо. Тому чи варто розглядати МХ-7 для можливого переходу стане зрозуміло після того як ми зрозуміємо технічні характеристики цих ресурсів. Також не виключаю, що держава можливо знайде спосіб перевести МХ-7 у дециметровий діапазон», – додав Микола Фаєнгольд.

Нагадаємо, 19 травня президент Володимир Зеленський підписав указ, який зокрема, вводить у дію рішення РНБО про фінансування створення загальнонаціонального мультиплексу МХ–7. Фінансувати проєкт будуть за рахунок кредитів на 490 млн грн на 5-7 років під державні гарантії в рамках забезпечення національної безпеки та оборони. Гроші підуть на побудову мультиплексу від 10 до 12 каналів. Планується, що побудову мультиплексу завершать до кінця 2021 року.

Концерн РРТ обіцяє на 30–40 % знизити ціну для ринку за послуги свого майбутнього мультиплексу МХ-7.

Генеральний директор «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук заявив, що його група не  збирається йти у МХ-7, адже він будується в метровому діапазоні. Мультиплекси MX-1, MX-2, MX-3 та MX-5 «Зеонбуду» транслюються в дециметровому. Відповідно, в більшості користувачів цифрового ефіру інші антени.

Заступник голови Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Олег Черниш запевнив, що жодних можливостей запустити мультиплекс у дециметрових величинах не було з огляду на наявність чотирьох мультиплексів «Зеонбуду» в цьому діапазоні» та поки що непрацюючого мультиплексу «Етера».

Директор зі стратегії та розвитку бізнесу медіагрупи Федір Гречанінов бачить у запуску державного мультиплексу загрози посилення збитковості українських каналів

Фото: Дні електронних комунікацій

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1548
Читайте також
30.05.2021 15:46
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
5 395
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду