Головред «Цензор.нет» Юрій Бутусов каже, що піде добровольцем на фронт, якщо Росія піде у наступ

Головред «Цензор.нет» Юрій Бутусов каже, що піде добровольцем на фронт, якщо Росія піде у наступ

23 Січня 2022
2290
23 Січня 2022
13:16

Головред «Цензор.нет» Юрій Бутусов каже, що піде добровольцем на фронт, якщо Росія піде у наступ

2290
Але це ще не факт, що наступ буде. «Евакуація частини співробітників та родин не означає, що повномасштабна війна обов'язково почнеться», — написав редактор сайту «Цензор.нет».
Головред «Цензор.нет» Юрій Бутусов каже, що піде добровольцем на фронт, якщо Росія піде у наступ
Головред «Цензор.нет» Юрій Бутусов каже, що піде добровольцем на фронт, якщо Росія піде у наступ

Головний редактор сайту «Цензор.нет» Юрій Бутусов прокоментував повідомлення ЗМІ про рішення посольств деяких країн НАТО евакуювати співробітників з України. Про де він зазначив у своєму дописі на фейсбуку.

«Евакуація частини співробітників та родин не означає, що повномасштабна війна обов'язково почнеться, - пише Юрій Бутусов. - НАТО докладає значних зусиль, щоб цей сценарій унеможливити. Саме з цим пов'язані позапланові екстрені поставки нових партій зброї. Багато робиться, щоб продемонструвати росіянам катастрофічні наслідки їхнього вторгнення, і це має великий вплив на ситуацію. Сучасна війна — це війна нервів».

Окрім поміркованого ставлення до провокацій з боку Росії, важливо не припиняти спротив, вважає блогер, серед читачів якого чимало українських військових.

«Якщо ворог хоче примусити нас припинити спротив, ми маємо ефективно показати, що спротив не припиниться, - йдеться у дописі. - Ми розуміємо, що ніякої прогулянки до Києва у росіян не відбудеться навіть у тому разі, коли Росія піде на ризик повного розриву з демократичним світом та великих втрат у боях. Удари по інфраструктурі України будуть мати важкі наслідки, але [українці. - ДМ] не припинять спротив».

Читайте також: Для кого стріляв із гармати Юрій Бутусов

Головний редактор «Цензор.нет» переконаний, що для нього самого виїзд з країни на час війни неможливий. Натомість Юрій Бутусов планує долучитися до підрозділу добровольців:

«…Я особисто не вивожу свою родину нікуди, не бачу зараз ніяких підстав. Буду залишатись у Києві, оформлююсь до лав ТРО на випадок надзвичайних ситуацій у своєму районі. А на випадок великого вторгнення в мене зарезервоване місце та спорядження у розрахунку в одному з наших діючих добровольчих підрозділів, який буде активно застосовуватись — щоб можна було повідомляти читачам про новини боротьби з окупантами якомога скоріше».

Дії дипломатів НАТО він вважає передчасними. «Сподіваюсь, що такої евакуації не відбудеться», - додав Юрій Бутусов.

Завершив свій допис впевненістю у позиціях України: «Підготовка до ефективного спротиву підвищує ціну та ризики для Путіна, і що вища наша організованість, то менш вірогідно, що Росія ризикне наступати. Ми зможемо себе захистити, Донбас та Крим будуть звільнені, шантаж Путіна обов'язково провалиться».

Юрій Бутусов опинився у центрі уваги медіа після осінньої пресконференції Володимира Зеленського, де він посперечався з президентом. 

Тоді Зеленський звинуватив Бутусова у розголошенні інформацію про застосування ЗСУ ударних дронів. Він заявив, що на совісті Бутусова «смерті людей». А ще звинуватив журналіста у співпраці з олігархом Ігорем Коломойським. У відповідь Бутусов звинуватив президента у брехні та анонсував судовий позов проти глави держави.

Невдовзі після цього журналіст опублікував у дописі на фейсбуку відео, на якому він стріляє з гармати зі словами «по окупантах — вогонь». При цьому Юрій Бутусов вказав, що це архівний відеозапис.

Через цей допис у Державному бюро розслідувань розпочали кримінальне провадження. Предметом розслідування ДБР є з’ясування обставин, хто і за яких умов допустив журналіста до артилерії.

Також із осудом дій Бутусова виступило Міністерство оборони.

Сам Бутусов вважає, що відкриття справи – це помста президента Зеленського.

Незалежна медійна рада засудила провадження ДБР та назвала його тиском влади на Бутусова. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2290
Читайте також
29.11.2021 09:32
Отар Довженко
«Детектор медіа»
6 181
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду