Бутусов: Загроза моєму життю – виключно з боку влади

Бутусов: Загроза моєму життю – виключно з боку влади

20 Грудня 2021
1871
20 Грудня 2021
17:38

Бутусов: Загроза моєму життю – виключно з боку влади

1871
Юрій Бутусов: Коли говорить про загрозу життю представник влади, і робить це в погрозливій формі, до цього треба ставитися серйозно.
Бутусов: Загроза моєму життю – виключно з боку влади
Бутусов: Загроза моєму життю – виключно з боку влади

Головний редактор «Цензор.нет» Юрій Бутусов в інтерв’ю «Детектору медіа» заявив, що серйозно ставиться до «погроз» радника голови ОП Олексія Арестовича.

«Коли люди говорять про загрозу життю, це завжди серйозно… коли це робить представник влади, і робить це в погрозливій формі, до цього треба ставитися серйозно. Звичайно, я розумію, кому може це бути вигідно. Це вигідно виключно тим, хто намагається приховати російський вплив, про який я пишу і який влада намагається не визнавати. А кому ще це може бути вигідно? Ми зараз бачимо, які революційні протести? Яка сакральна жертва? Ці вигадки – також завуальована форма залякування», – каже журналіст.

Бутусов додав, що за часи війни та революції отримував сотні погроз у фейсбуці.

«Писали мені, членам моєї родини, я бачив сотні повідомлень… Я це багато разів в житті проходив, мене все це абсолютно не лякає, але я хочу, щоб люди в будь-якому випадку розуміли, що загроза моєму життю – виключно з боку влади».

Читайте також: 

Раніше Олексій Арестович заявив, що буде просити надати держохорону Юрію Бутусову. Арестович написав, що з журналіста нібито хочуть зробити сакральну жертву і «вже спланували його, як чергового Гонгадзе».

Арестович назвав Бутусова «чорним пропагандистом», журналіст нібито «не цілком адекватний», адже «ніхто в здоровому глузді не дозволить собі так розмовляти з президентом країни» на пресконференції. 

У відповідь Бутусов заявив, що Арестович висловив йому замасковану погрозу вбивством. Також журналіст відкинув пропозицію радника голови ОП надати йому держохорону.

Заяву про нібито загрозу життю Бутусова Арестович зробив на тлі гострої суперечки журналіста та президента Володимира Зеленського під час пресмарафону.

26 жовтня 2021 року українська армія за допомогою дрону знищила російську гаубицю Д-30 на непідконтрольній частині Донбасу. Гаубиця вела обстріл українських позицій. Це було перше застосування ЗСУ ударних дронів.

26 листопада, під час пресмарафону президент Зеленський заявив, що публікація Бутусова про удар українського дрону призвела до вогню противника у відповідь і до загибелі людей. На думку Зеленського, на совісті Бутусова «смерті людей».

Також президент звинуватив журналіста у співпраці з олігархом Ігорем Коломойським. У відповідь Бутусов звинуватив президента у брехні та анонсував судовий позов проти глави держави.

27 листопада Бутусов опублікував у фейсбуку відео, на якому він стріляє з гармати. Журналіст стверджує, що відео зняли раніше на тренуваннях.

ДБР розпочало кримінальне провадження через публікацію відео, мовляв, його оприлюднення нашкодило інформаційній безпеці України. У ДБР уточнили, що не порушували провадження проти власне Бутусова. Предметом розслідування є з’ясування обставин, хто і за яких умов допустив журналіста до артилерії.

Сам Бутусов вважає, що відкриття справи – це помста президента Зеленського. Незалежна медійна рада засудила провадження ДБР та назвала його тиском влади на Бутусова. 

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1871
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду