Бутусов готує позов проти Зеленського: Така важка образа не залишиться без спростування

Бутусов готує позов проти Зеленського: Така важка образа не залишиться без спростування

20 Грудня 2021
3893
20 Грудня 2021
16:26

Бутусов готує позов проти Зеленського: Така важка образа не залишиться без спростування

3893
Юрій Бутусов: «Така важка образа не залишиться та не минеться без спростування».
Бутусов готує позов проти Зеленського: Така важка образа не залишиться без спростування
Бутусов готує позов проти Зеленського: Така важка образа не залишиться без спростування

Головний редактор «Цензор.нет» Юрій Бутусов анонсував найближчим часом судовий позов проти президента України Володимира Зеленського через його слова, що публікація журналіста призвела до загибелі людей в зоні ООС.

В інтерв’ю «Детектору медіа» Бутусов повідомив, що позов вже готується і найближчим часом він буде поданий.

«Це позов щодо спростування тих слів, які містять в собі фактичну неправду, яку легко можна спростувати. Він (Зеленський, – ДМ.) заявив, що я першим оприлюднив відео щодо байрактарів, і внаслідок цього загинули люди. Звичайно, така важка образа не залишиться та не минеться без спростування, і зараз ми готуємо його. І я знайшов статті на "Радіо Свобода" та Бі-бі-сі, де було позначено, хто саме перший оприлюднив це відео. Крім того, ми зараз подивилися, чи дійсно внаслідок цього хтось загинув», – каже журналіст.

За словами Бутусова, «насправді український військовий загинув до удару байрактара, а не після цього удару».

«Крім того, ми з’ясували, що через дві години Генеральний штаб Збройних сил України оприлюднив те саме відео з байрактара. Ніхто не дивиться, що це не я оприлюднив це відео першим. Я цю людину (яка першою опублікувала відео, – ДМ.) не знаю. Я спочатку побачив інформацію щодо цього удару, почав перевіряти інформацію. Я не був першоджерелом – я навіть не був першим чи другим. Можливо, не другим і не третім».

Бутусов додав, що цю інформацію йому повідомили «достатньо серйозні джерела» в армії.

«Тим більше, що я в жодному разі не був першим – ні щодо оприлюднення самого факту інформації, ні щодо оприлюднення відео».

Конфлікт Юрія Бутусова і Володимира Зеленського під час пресмарафону 

26 жовтня 2021 року українська армія за допомогою дрону знищила російську гаубицю Д-30 на непідконтрольній частині Донбасу. Гаубиця вела обстріл українських позицій. Це було перше застосування ЗСУ ударних дронів.

Під час пресмарафону президент заявив, що публікація Бутусова про удар українського дрону призвела до вогню противника у відповідь і до загибелі людей. На думку Зеленського, на совісті Бутусова «смерті людей». Також президент звинуватив журналіста у співпраці з олігархом Ігорем Коломойським. У відповідь Бутусов звинуватив президента у брехні та анонсував судовий позов проти глави держави.

27 листопада Бутусов опублікував у фейсбуку відео, на якому він стріляє з гармати зі словами «по російських окупантах — вогонь». Журналіст стверджує, що відео зняли раніше на тренуваннях.

ДБР розпочало кримінальне провадження через публікацію відео, мовляв, його оприлюднення нашкодило інформаційній безпеці України. У ДБР уточнили, що не порушували провадження проти власне Бутусова. Предметом розслідування є з’ясування обставин, хто і за яких умов допустив журналіста до артилерії.

Сам Бутусов вважає, що відкриття справи – це помста президента Зеленського.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3893
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду