detector.media
23.01.2022 13:16
Головред «Цензор.нет» Юрій Бутусов каже, що піде добровольцем на фронт, якщо Росія піде у наступ
Головред «Цензор.нет» Юрій Бутусов каже, що піде добровольцем на фронт, якщо Росія піде у наступ
Але це ще не факт, що наступ буде. «Евакуація частини співробітників та родин не означає, що повномасштабна війна обов'язково почнеться», — написав редактор сайту «Цензор.нет».

Головний редактор сайту «Цензор.нет» Юрій Бутусов прокоментував повідомлення ЗМІ про рішення посольств деяких країн НАТО евакуювати співробітників з України. Про де він зазначив у своєму дописі на фейсбуку.

«Евакуація частини співробітників та родин не означає, що повномасштабна війна обов'язково почнеться, - пише Юрій Бутусов. - НАТО докладає значних зусиль, щоб цей сценарій унеможливити. Саме з цим пов'язані позапланові екстрені поставки нових партій зброї. Багато робиться, щоб продемонструвати росіянам катастрофічні наслідки їхнього вторгнення, і це має великий вплив на ситуацію. Сучасна війна — це війна нервів».

Окрім поміркованого ставлення до провокацій з боку Росії, важливо не припиняти спротив, вважає блогер, серед читачів якого чимало українських військових.

«Якщо ворог хоче примусити нас припинити спротив, ми маємо ефективно показати, що спротив не припиниться, - йдеться у дописі. - Ми розуміємо, що ніякої прогулянки до Києва у росіян не відбудеться навіть у тому разі, коли Росія піде на ризик повного розриву з демократичним світом та великих втрат у боях. Удари по інфраструктурі України будуть мати важкі наслідки, але [українці. - ДМ] не припинять спротив».

Читайте також: Для кого стріляв із гармати Юрій Бутусов

Головний редактор «Цензор.нет» переконаний, що для нього самого виїзд з країни на час війни неможливий. Натомість Юрій Бутусов планує долучитися до підрозділу добровольців:

«…Я особисто не вивожу свою родину нікуди, не бачу зараз ніяких підстав. Буду залишатись у Києві, оформлююсь до лав ТРО на випадок надзвичайних ситуацій у своєму районі. А на випадок великого вторгнення в мене зарезервоване місце та спорядження у розрахунку в одному з наших діючих добровольчих підрозділів, який буде активно застосовуватись — щоб можна було повідомляти читачам про новини боротьби з окупантами якомога скоріше».

Дії дипломатів НАТО він вважає передчасними. «Сподіваюсь, що такої евакуації не відбудеться», - додав Юрій Бутусов.

Завершив свій допис впевненістю у позиціях України: «Підготовка до ефективного спротиву підвищує ціну та ризики для Путіна, і що вища наша організованість, то менш вірогідно, що Росія ризикне наступати. Ми зможемо себе захистити, Донбас та Крим будуть звільнені, шантаж Путіна обов'язково провалиться».

Юрій Бутусов опинився у центрі уваги медіа після осінньої пресконференції Володимира Зеленського, де він посперечався з президентом. 

Тоді Зеленський звинуватив Бутусова у розголошенні інформацію про застосування ЗСУ ударних дронів. Він заявив, що на совісті Бутусова «смерті людей». А ще звинуватив журналіста у співпраці з олігархом Ігорем Коломойським. У відповідь Бутусов звинуватив президента у брехні та анонсував судовий позов проти глави держави.

Невдовзі після цього журналіст опублікував у дописі на фейсбуку відео, на якому він стріляє з гармати зі словами «по окупантах — вогонь». При цьому Юрій Бутусов вказав, що це архівний відеозапис.

Через цей допис у Державному бюро розслідувань розпочали кримінальне провадження. Предметом розслідування ДБР є з’ясування обставин, хто і за яких умов допустив журналіста до артилерії.

Також із осудом дій Бутусова виступило Міністерство оборони.

Сам Бутусов вважає, що відкриття справи – це помста президента Зеленського.

Незалежна медійна рада засудила провадження ДБР та назвала його тиском влади на Бутусова. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY