Бутусов відмовиться від державної охорони, якщо йому її запропонують

Бутусов відмовиться від державної охорони, якщо йому її запропонують

29 Листопада 2021
2777
29 Листопада 2021
18:40

Бутусов відмовиться від державної охорони, якщо йому її запропонують

2777
Він сказав, що не може погодитись на таку пропозицію від держави, оскільки з боку деяких її керівників і відчуває небезпеку.
Бутусов відмовиться від державної охорони, якщо йому її запропонують
Бутусов відмовиться від державної охорони, якщо йому її запропонують

Головний редактор видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов сказав, що не отримував пропозицій щодо надання державної охорони. Але якби була така пропозиція, то він би відмовився. Про це він сказав у коментарі «Радіо Свобода».

Радник голови ОП та спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович раніше сказав, що буде просити надати йому держохорону.

Бутусов пояснив, що не може прийняти охорону від державних органів, оскільки від державних посадовців відчуває найбільшу небезпеку своєму життю.

«Найбільшу загрозу моєму життю наразі становлять саме керівники держави: президент Зеленський, зокрема, голова Офісу (президента – ДМ) Єрмак, голова СБУ Баканов, заступник голови Офісу президента Татаров, начальник комітету з розвідки Демченко і виконувач обов’язків голови ДБР Сухачов. Вважаю, що загрозу моєму життю я вбачаю передусім з боку цих посадових осіб, які спровокували конфлікт і продовжують намагатися мене дискредитувати і за будь-яку ціну змусити замовчати, або дискредитувати мою інформацію щодо мережі російських зрадників, російських агентів у Офісі президента, які провалили цілу низку спецоперацій ГУР МО в 2020 році», – сказав він.

Також він розповів, що Державне бюро розслідувань з ним не зв’язувалось.

Конфлікт Юрія Бутусова і Володимира Зеленського під час пресмарафону 

26 жовтня 2021 року українська армія за допомогою дрону знищила російську гаубицю Д-30 на непідконтрольній частині Донбасу. Гаубиця вела обстріл українських позицій. Це було перше застосування ЗСУ ударних дронів.

Під час пресмарафону президент заявив, що публікація Бутусова про удар українського дрону призвела до вогню противника у відповідь і до загибелі людей. На думку Зеленського, на совісті Бутусова «смерті людей». Також президент звинуватив журналіста у співпраці з олігархом Ігорем Коломойським. У відповідь Бутусов звинуватив президента у брехні та анонсував судовий позов проти голови держави.

27 листопада Бутусов опублікував на фейсбуку відео, на якому він стріляє з гармати зі словами «по окупантах — вогонь». Журналіст стверджує, що відео зняли раніше на тренуваннях.

ДБР розпочало кримінальне провадження через публікацію відео, мовляв, його оприлюднення нашкодило інформаційній безпеці України. У ДБР уточнили, що не порушували провадження проти власне Бутусова. Предметом розслідування є з’ясування обставин, хто і за яких умов допустив журналіста до артилерії.

Сам Бутусов вважає, що відкриття справи – це помста президента Зеленського.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2777
Читайте також
29.11.2021 09:32
Отар Довженко
«Детектор медіа»
6 145
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду