Арестович: Бутусова могли ліквідувати як сакральну жертву, а я врятував йому життя

Арестович: Бутусова могли ліквідувати як сакральну жертву, а я врятував йому життя

12 Грудня 2021
5356
12 Грудня 2021
10:44

Арестович: Бутусова могли ліквідувати як сакральну жертву, а я врятував йому життя

5356
Арестович припустив, що Бутусова могли «накачувати», а потім «ліквідувати, щоб була сакральна жертва».
Арестович: Бутусова могли ліквідувати як сакральну жертву, а я врятував йому життя
Арестович: Бутусова могли ліквідувати як сакральну жертву, а я врятував йому життя

В інтерв’ю «Радіо Свобода» радник глави Офісу президента України Олексій Арестович сказав, що вважає редактора видання «Цензор.нет» Юрія Бутусова «не журналістом, а чорним пропагандистом», «якого 2 роки накачували» ті самі люди, які «зливали йому таємні дані».

Арестович вважає, що врятував Бутусову життя, бо того могли «ліквідувати, щоб була сакральна жертва». Арестович попереджав журналіста про імовірну загрозу ще торік. 

«Я вважаю його чорним пропагандистом, а не журналістом. Людина, яка стала пропагандистом, зараз пішла в політику, робить політичні заяви, політично поводиться. Але, тим не менш, я колись йому симпатизував. Та і поза будь-яким особистим я просто його особисто попередив. Жодної подяки. Я, можливо, йому життя врятував», – сказав він.

Також Арестович звинуватив Бутусова у брехні про «зрадника в Офісі президента», оскільки доказів своїх слів Бутусов не наводить. Ще Арестович сказав, що не знає, яка мета «припущень Бутусова», але мета аналогій з долею вбитого журналіста Гонгадзе та інших припущень Арестовича – «врятувати Бутусову життя». І він «зробив так, щоб цього (вбивства - ДМ) не трапилося».

Читайте також:

Нагадаємо, 27 листопада Бутусов опублікував у фейсбуці відео, на якому він стріляє з гармати зі словами «по окупантах — вогонь». Журналіст стверджує, що відео зняли раніше на тренуваннях.

ДБР порушило кримінальне провадження через публікацію відео, мовляв, його оприлюднення нашкодило інформаційній безпеці України. У ДБР уточнили, що не порушували провадження проти власне Бутусова. Предметом розслідування є з’ясування обставин, хто і за яких умов допустив журналіста до артилерії.

Сам Бутусов вважає, що відкриття справи – це помста президента Зеленського.

До цього між Бутусовим та Зеленським стався конфлікт під час пресмарафону 26 листопада. Президент заявив, що публікація Бутусова про удар українського дрону 26 жовтня призвела до вогню противника у відповідь і до загибелі людей. На думку Зеленського, на совісті Бутусова — «смерті людей». Також президент звинуватив журналіста у співпраці з олігархом Ігорем Коломойським.

У відповідь Бутусов звинуватив президента у брехні та анонсував судовий позов проти глави держави.

Фото: з вільних джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5356
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
865 дн. тому
Нікому ця п'ята колона Кремля: Бутусов, Ярош, Тягнибок, Яценюк, ..., не потрібні. Вони, як наші старці олігархи переживуть 90 років. Бутусов просто хоче стати депутатом від "Європейської солідарності" Порошенка, от і прагне сподобатись йому пропагандою. Приклад Чубарова, Яроша, Тетерука, ..., Бутусова надихає - "патріотам" у владі комфортно.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду