ДБР: кримінальне провадження порушили, але не проти Бутусова

ДБР: кримінальне провадження порушили, але не проти Бутусова

28 Листопада 2021
2452
28 Листопада 2021
20:44

ДБР: кримінальне провадження порушили, але не проти Бутусова

2452
Предметом розслідування є з’ясування обставин, хто і за яких умов допустив Бутусова до зброї.
ДБР: кримінальне провадження порушили, але не проти Бутусова
ДБР: кримінальне провадження порушили, але не проти Бутусова

Пресслужба Державного бюро розслідувань роз’яснила, що відомство не порушувало кримінальне провадження проти головного редактора видання «Цензор.нет» Юрія Бутусова

Кримінальне провадження порушили «за означеним у його публікації фактом», маючи на увазі опубліковане журналістом відео, на якому він стріляє з «Гаубиці Д-20».

Також вони вказали, що «у Кримінальному кодексі взагалі немає такого поняття, як справа. Є кримінальне провадження, порушене за тим чи іншим фактом, і поки нікому не висунуто підозри, воно не може бути проти будь-кого взагалі».

Предметом розслідування є з’ясування обставин, хто і за яких умов допустив Бутусова до зброї. В ДБР наголосили, що відомство займається виключно злочинами посадових осіб, «і саме можливі ознаки такого злочину й стали предметом нашого провадження».

Нагадаємо, Володимир Зеленський під час пресмарафону заявив, що публікація головреда «Цензор.нет» Юрія Бутусова про удар українського дрону в зоні ООС призвела до вогню противника у відповідь і загибелі людей. Під час пресмарафону Юрій Бутусов кілька разів вступав у перепалку із Зеленським, зокрема звинувачував президента у брехні. Окрім самого Володимира Зеленського, у суперечку з ним вступали прессекретар Зеленського Сергій Никифоров та ведуча «1+1» Наталія Мосейчук.

Про головні заяви президента Зеленського читайте у матеріалі «Детектора медіа»

Фото: з вільних джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2452
Читайте також
29.11.2021 09:32
Отар Довженко
«Детектор медіа»
6 192
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду