У Білорусі затримали керівників двох проєктів, пов'язаних з Tut.by

У Білорусі затримали керівників двох проєктів, пов'язаних з Tut.by

19 Травня 2021
1216
19 Травня 2021
18:42

У Білорусі затримали керівників двох проєктів, пов'язаних з Tut.by

1216
Співробітники білоруського Департаменту фінансових розслідувань влаштували масштабні обшуки в редакціях опозиційного порталу та офісах проектів, що пов'язують із Тut.by.
У Білорусі затримали керівників двох проєктів, пов'язаних з Tut.by
У Білорусі затримали керівників двох проєктів, пов'язаних з Tut.by

Як повідомляє Тut.by, 18 травня відбулися масові затримання співробітників сайту, а також представників відомих проектів, що співпрацювали із порталом Тut.by.

Після обшуку в офісі hoster.by співробітники ДФР відвезли з робочого місця гендиректора Сергія Повалішева. Згодом його затримали на 72 години.

«Ніяких звинувачень на його адресу або адресу компанії не сформульовано», — повідомляє hoster.by.

Де зараз знаходиться Повалішев, співробітникам провайдера хмарних рішень невідомо.

Того ж дня затримали директорку RocketData Дарину Данилову. У RocketData пояснювали, що виклик на допит і затримання Дарини не пов'язували з діяльністю стартапу.

«Вона на керівній посаді на одному з проектів Тut.by, до якого є питання», — заявили колеги Данилової.

Влада Білорусі розпочала новий наступ на свободу слова у країні. Зокрема, правоохоронці провели масштабні обшуки в мінському і регіональних офісах найбільшого медіапорталу Tut.by, обшуки також проводились вдома у головного редактора Марини Золотової, редакторів і журналістів.

Загалом, було затримано 13 осіб, сайт Tut.by на території Білорусі заблокований.

Проти керівництва «Тут Бай Медіа» порушили кримінальну справу за ч.2 ст.243 (ухилення від сплати сум податків і зборів в особливо великому розмірі). Максимальна санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до семи років.

Фото: Іntex-press

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1216
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду