У Білорусі дівчині дали 15 діб за солідарність з Tut.by

У Білорусі дівчині дали 15 діб за солідарність з Tut.by

21 Травня 2021
2129

У Білорусі дівчині дали 15 діб за солідарність з Tut.by

2129
Тетяна Немкевич з Мінська отримала 15 діб за те, що хотіла висловити свою солідарність з редакцією Tut.by.
У Білорусі дівчині дали 15 діб за солідарність з Tut.by
У Білорусі дівчині дали 15 діб за солідарність з Tut.by

На 26-річну Тетяну Немкевич завели адміністративну справу за ст. 24.23 КоАП.

Як повідомляє канал із посиланням на правозахисний центр «Весна», дівчину затримали за плакат, з яким вона вийшла на вулицю 20 травня.

В ході засідання з'ясувалося, що Тетяна вирішила таким чином підтримати Tut.by.

Згідно з протоколом, дівчина взяла участь у пікетуванні. За її ж власними словами, в момент затримання вона говорила по телефону, а плакат знаходився в пакеті. Тож, міліціонери могли лише побачити напис.

Немкевіч пояснила, що плакат малювала сама, щоб підтримати затриманих співробітників редакції Tut.by. Міліціонер, який виступив свідком, стверджував, що в «безпосередній близькості» бачив, як троє осіб стояли з плакатом «TUT Асмалоўка».

Свідок зауважив, що таким плакатом Немкевіч висловлювала свої політичні переконання. На питання адвоката, що саме є політичним в плакаті, міліціонер відповів: «Сайт Tut.by носить прямий політичний характер».

Суддя визнав Немкевич винною і призначила покарання у вигляді 15 діб.

Зазначимо, що 19 травня, закінчився термін ув'язнення журналістки Tut.by Катерини Борисевич, після шести місяців ув`язнення її звільнили з гомельської колонії.

Катерина Борисевич вийшла з воріт колонії о 7:24 за місцевим часом. Спершу вона подзвонила своїй 18-річній доньці, яка чекає на неї у Мінську. Катерина сказала, що довгий час вона не могла забрати всіх листів, і отримала їх за півроку близько півтисячі.

Проти керівництва «Тут Бай Медіа» порушили кримінальну справу за ч.2 ст.243 (ухилення від сплати сум податків і зборів в особливо великому розмірі). Максимальна санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до семи років. 

Україна засудила блокування Tut.by і переслідування його журналістів та закликала владу Білорусі припинити атаки на свободу слова.

Засудили ескалацію репресій проти журналістів Tut.by «Репортери без кордонів» та Freedom House.

Генеральний секретар «Репортерів без кордонів» Крістоф Делуар закликав ООН та ОБСЄ відреагувати на ситуацію у Білорусі.

У свою чергу, директор програм Європи та Євразії Freedom House Марк Берендт назвав атаку білоруської влади на Tut.by свідченням бажання режиму Олександра Лукашенка знищити залишки незалежної журналістики у Білорусі.

Фото: Корреспондент.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2129
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду