Вийшла на волю фігурантка справи проти TUT.by Алла Лапатко — Zerkalo

Вийшла на волю фігурантка справи проти TUT.by Алла Лапатко — Zerkalo

14 Травня 2022
1550
14 Травня 2022
14:04

Вийшла на волю фігурантка справи проти TUT.by Алла Лапатко — Zerkalo

1550
Втім, звинувачення зі співробітниці білоруського сайту, який переслідує влада, не зняли.
Вийшла на волю фігурантка справи проти TUT.by Алла Лапатко — Zerkalo
Вийшла на волю фігурантка справи проти TUT.by Алла Лапатко — Zerkalo

13 травня із мінського СІЗО випустили колишню головну інженерку TUT.BY Аллу Лапатко. Вона перебувала за ґратами майже рік, пише білоруський сайт Zerkalo, який створила команда, що раніше працювала у TUT.by.

Це вже восьма співробітниця TUT.by, якій вдалося вийти з-за ґрат цієї весни.

25 квітня у залі суду відпустили колишню менеджерку TAM.BY (належить до складу ТОВ «Тут Бай Медіа») Дар'ю Данілову. Її визнали винною в організації та підготовці дій, що «грубо порушують громадський порядок, або активній участі в них». Даніловій призначили рік та чотири місяці колонії загального режиму, однак враховуючи термін, проведений у СІЗО (понад 11 місяців), Дар'ю відпустили. В ув’язненні Дар'я Данілова перебувала понад 11 місяців.

17 березня було звільнено колишню головну редакторку політико-економічного блоку новин Ольгу Лойко, колишнього заступника генерального директора з технічних питань Олександра Дайнеку та менеджера Publisher Box Андрія Авдєєва.

11 березня на волю вийшла колишня заступниця головного бухгалтера «Тут Бай Медіа» Марія Новік, заступниця генерального директора із загальних питань Ірина Рибалко та головна бухгалтерка Анжела Ассад.

У неволі через справу TUT.BY залишаються колишня генеральна директорка TUT.BY Людмила Чекіна, ексголовна редакторка Марина Золотова та журналістка Олена Толкачова.

Нагадаємо, за звинуваченнями проти TUT.BY в один день було затримано 18 співробітників видання. Вранці 18 травня 2021 року силовики прийшли додому до деяких працівників компанії та представників партнерських організацій, а також до офісів TUT.BY у Мінську та обласних центрах.

До пізнього вечора тривав обшук у мінському офісі, а у фінансовому департаменті Комітету державного контролю проводили допити співробітників сайту. Декого з них забрали з дому у статусі свідка, а ввечері того ж дня їх вже оголосили «підозрюваними у кримінальній справі».

Фото: сайт Zerkalo

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1550
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду