detector.media
Детектор медіа
«Детектор медіа»
19.05.2021 18:42
У Білорусі затримали керівників двох проєктів, пов'язаних з Tut.by
У Білорусі затримали керівників двох проєктів, пов'язаних з Tut.by
Співробітники білоруського Департаменту фінансових розслідувань влаштували масштабні обшуки в редакціях опозиційного порталу та офісах проектів, що пов'язують із Тut.by.

Як повідомляє Тut.by, 18 травня відбулися масові затримання співробітників сайту, а також представників відомих проектів, що співпрацювали із порталом Тut.by.

Після обшуку в офісі hoster.by співробітники ДФР відвезли з робочого місця гендиректора Сергія Повалішева. Згодом його затримали на 72 години.

«Ніяких звинувачень на його адресу або адресу компанії не сформульовано», — повідомляє hoster.by.

Де зараз знаходиться Повалішев, співробітникам провайдера хмарних рішень невідомо.

Того ж дня затримали директорку RocketData Дарину Данилову. У RocketData пояснювали, що виклик на допит і затримання Дарини не пов'язували з діяльністю стартапу.

«Вона на керівній посаді на одному з проектів Тut.by, до якого є питання», — заявили колеги Данилової.

Влада Білорусі розпочала новий наступ на свободу слова у країні. Зокрема, правоохоронці провели масштабні обшуки в мінському і регіональних офісах найбільшого медіапорталу Tut.by, обшуки також проводились вдома у головного редактора Марини Золотової, редакторів і журналістів.

Загалом, було затримано 13 осіб, сайт Tut.by на території Білорусі заблокований.

Проти керівництва «Тут Бай Медіа» порушили кримінальну справу за ч.2 ст.243 (ухилення від сплати сум податків і зборів в особливо великому розмірі). Максимальна санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до семи років.

Фото: Іntex-press

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY