«ОПЗЖ» назвала підозри Медведчуку та Козаку «помстою та політичною розправою»

«ОПЗЖ» назвала підозри Медведчуку та Козаку «помстою та політичною розправою»

11 Травня 2021
1377
11 Травня 2021
18:01

«ОПЗЖ» назвала підозри Медведчуку та Козаку «помстою та політичною розправою»

1377
Проросійська партія залишає за собою право «звернутись до Українського народу для того, щоб вжити всіх необхідних заходів і обмежити сваволю чиновників і беззаконня».
«ОПЗЖ» назвала підозри Медведчуку та Козаку «помстою та політичною розправою»
«ОПЗЖ» назвала підозри Медведчуку та Козаку «помстою та політичною розправою»

Партія «ОПЗЖ» назвала підозри нардепам політсили Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку «помстою та політичною розправою». Про це говориться у заяві партії.

«Не зумівши довести обгрунтованість попередніх репресій...каральна машина поліцейської держави пішла на нове беззаконня – заявила про висунення підозр Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Такі дії влади – відверта і цинічна політична розправа над опозиційним політиком, який своєю принциповою позицією розкриває непрофесіоналізм, продажність і антинародний характер влади», – говориться у заяві партії. 

«ОПЗЖ» додала, що у цих умовах «залишає за собою право звернутися до Українського народу для того, щоб вжити всіх необхідних заходів і обмежити сваволю чиновників і беззаконня, пограбування і геноцид громадян, переслідування інакомислячих».

«Незважаючи на безпрецедентний тиск і погрози, використання адміністративного ресурсу і нападу націонал-радикалів, які забезпечені повною підтримкою влади Зеленського, партія продовжує активну політичну діяльність», – говориться у заяві.

11 травня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала підозри народним депутатам від «Опозиційної платформи – За життя» Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

Нардепів підозрюють у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ. Ірина Венедіктова також сказала, що місцезнаходження «нардепа М» не встановлено, а тому СБУ вживаються відповідні заходи до його встановлення та вручення йому клопотання про тримання під вартою».

Також СБУ проводить обшуки у київському будинку Медведчука та в офісі «ОПЗЖ». За даними ZN.UA, охорона нардепа перешкоджає врученню підозри і стверджує, що Медведчука немає вдома.

19 лютого 2021 року РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму». Санкції діятимуть три роки та передбачають арешт усього майна підсанкційних осіб. 

Санкції проти Марченко і Лавренюк ввели через володіння заводом, що забезпечує нафтопродуктами «Л/ДНР». Відповідний завод розташований у Росії.

Також РНБО ухвалила рішення повернути у держвласність частину нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок», продаж якого пов’язували із оточенням Віктора Медведчука. Нафтопроводом користувалися іноземні компанії, якими володіють громадяни України. При цьому ніякої приватизації не проходило.

11 березня ДБР розпочало розслідування щодо Медведчука та Козака в межах кримінального провадження за ч. 1. ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Також ДБР відкрило кримінальне провадження про держзраду щодо Медведчука і Козака.

Детальніше про санкції України проти Медведчука читайте у матеріалі.

Фото: пресслужба «ОПЗЖ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1377
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду