Суд 13 травня обиратиме запобіжний захід Медведчуку

Суд 13 травня обиратиме запобіжний захід Медведчуку

13 Травня 2021
1643
13 Травня 2021
11:56

Суд 13 травня обиратиме запобіжний захід Медведчуку

1643
Слідчий суддя вирішить, скільки журналістів допустять на засідання. Це залежатиме від кількості клопотань, які до нього надійдуть.
Суд 13 травня обиратиме запобіжний захід Медведчуку
Суд 13 травня обиратиме запобіжний захід Медведчуку

Печерський районний суд Києва 13 травня о 13:00 проведе засідання, на якому розглядатимуть клопотання про обрання запобіжного заходу народному депутату та голові політради партії «Опозиційна платформа ‒ За життя» Віктору Медведчуку. Про це «Детектору медіа» повідомив прессекретар суду Віталій Чергавий.

За його словами, слідчий суддя вирішить, скільки журналістів допустять на засідання. Це залежатиме від кількості клопотань, які до нього надійдуть.

«Ви надсилаєте клопотання з проханням бути присутнім на судовому засіданні. Слідчий суддя, у залежності від кількості клопотань і місць у залі судового засідання, зважаючи на карантинні заходи, вирішує ці питання», – уточнив Віталій Чергавий.

Нагадаємо, 11 травня 2021 року генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри народним депутатам від «Опозиційної платформи – За життя» Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку. СБУ того ж дня провела обшук у Медведчука. Нардепів підозрюють у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму. 

Підозру їм оголосили за трьома епізодами. Один із них стосувався проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь»: начебто вони планували вербувати українців у РФ для розповсюдження російської пропаганди. Ще один епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод відбувся у серпні 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних Сил України.

Медведчук ввечері 11 травня повідомив, що перебуває в Україні та не збирається ховатися від правосуддя. Однак не уточнив, де саме нині перебуває. 12 травня Оксана Марченко повідомила, що разом з Медведчуком вже повернулася додому. За даними СБУ, Тарас Козак наразі перебуває за кордоном. 

Віктор Медведчук прибув до Офісу генерального прокурора 12 травня. Виступаючи перед журналістами, він пояснив, що приїхав туди, бо «почув, що викликають». Медведчук відмовився коментувати інформацію щодо розграбування національних ресурсів в Азовському морі та передачу РФ секретних даних про військовий підрозділ Збройних Сил України, оскільки ще не читав підозру. Водночас він додав, що «не знає про це родовище» й «не має до нього жодного стосунку». 

Адвокат Медведчука після візиту до прокуратури повідомив лише про вручення підозри. Офіс генпрокурора, своєю чергою, заявив, що Медведчуку вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Фото: chas.cv.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1643
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду