СБУ досі шукає Тараса Козака

СБУ досі шукає Тараса Козака

2 Липня 2021
5558

СБУ досі шукає Тараса Козака

5558
Спецслужба не уточнила, чи перевіряла інформацію про можливе перебування депутата в Білорусі.
СБУ досі шукає Тараса Козака
СБУ досі шукає Тараса Козака

Служба безпеки України 1 липня повідомила «Детектору медіа», що народного депутата від «Опозиційної платформ – За життя» Тараса Козака, якого підозрюють у державній зраді, досі розшукують.

«СБ України здійснює розшук народного депутата України Козака Т.Р. як особи, яка переховується від органу досудового розслідування», – сказали в СБУ.

Спецслужба не уточнила, чи перевіряла інформацію про можливе перебування Козака в Білорусі. Раніше інший підозрюваний у держраді депутат від «ОПЗЖ» Віктор Медведчук сказав, що Тарас Козак перебуває у Білорусі на «лікуванні». Наприкінці червня стало відомо, що Козак заплатив 1,3 мільйона гривень за оренду житла в Білорусі.

Також СБУ не повідомила, чи проводила слідчі дії у Тараса Козака, пославшись на таємницю досудового розслідування.

Нагадаємо, 11 травня 2021 року генпрокурор Ірина Венедіктова підписала підозри Віктору Медведчуку та його однопартійцю Тарасу Козаку.  Точне місцезнаходження Козака наразі невідоме, але за словами Медведчука, він знаходиться у Білорусі «на лікуванні».

Медведчук і Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ.  

Перший епізод підозри стосується проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь». Другий епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод стосується подій серпня 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних Сил України.

13 травня Печерський районний суд Києва постановив відправити Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. Медведчук перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом до 9 липня.

Того ж дня Медведчук сказав, що Козак перебуває у Білорусі на «лікуванні». Натомість у Верховній Раді сказали, що Козак не надсилав до парламенту лікарняний

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5558
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду