Козак заплатив 1,3 мільйона гривень за оренду житла в Білорусі

Козак заплатив 1,3 мільйона гривень за оренду житла в Білорусі

29 Червня 2021
3895
29 Червня 2021
09:05

Козак заплатив 1,3 мільйона гривень за оренду житла в Білорусі

3895
Нардеп також продав у Білорусі валюту на суму 1,3 мільйона гривень.
Козак заплатив 1,3 мільйона гривень за оренду житла в Білорусі
Козак заплатив 1,3 мільйона гривень за оренду житла в Білорусі

Народний депутат від «Опозиційної платформ – За життя», підозрюваний у державній зраді Тарас Козак 31 травня заплатив 1,3 мільйона гривень за оренду житла в Білорусі.

Козак 25 червня 2021 року подав повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, яке оприлюднене в реєстрі Національного агентства з запобігання корупції. Згідно з документом, 31 травня Козак продав у Білорусі валюту на суму 1,3 мільйона гривень та заплатив за оренду нерухомого майна 1 319 291 гривень.

Нагадаємо, 11 травня 2021 року генпрокурор Ірина Венедіктова підписала підозри Віктору Медведчуку та його однопартійцю Тарасу Козаку.  Точне місцезнаходження Козака наразі невідоме, але за словами Медведчука, він знаходиться у Білорусі «на лікуванні».

Медведчук і Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ.  

Перший епізод підозри стосується проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь». Другий епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод стосується подій серпня 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних Сил України.

13 травня Печерський районний суд Києва постановив відправити Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. Медведчук перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом до 9 липня.

Того ж дня Медведчук сказав, що Козак перебуває у Білорусі на «лікуванні». Точне місцеперебування Тараса Козака наразі невідоме. У Верховній Раді сказали, що Козак не надсилав до парламенту лікарняний

Фото: ОПЗЖ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3895
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду