Медведчук оскаржив домашній арешт – адвокат

Медведчук оскаржив домашній арешт – адвокат

18 Травня 2021
1443

Медведчук оскаржив домашній арешт – адвокат

1443
Захист оскаржує рішення суду, який відправив депутата під домашній арешт до 9 липня 2021 року.
Медведчук оскаржив домашній арешт – адвокат
Медведчук оскаржив домашній арешт – адвокат

Адвокат Богдан Коваль 18 травня підтвердив «Детектору медіа», що на рішення Печерського районного суду Києва про домашній арешт народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука подали апеляційну скаргу.

Наразі не відомо, який запобіжний захід Медведчуку проситиме захист. Деталі Коваль пообіцяв розкрити ближче до дати судового засідання.

ДОПОВНЕНО: Речниця Апеляційного суду Києва Тетяна Геведзе підтвердила «Детектору медіа», що захист Медведчука оскаржив рішення про домашній арешт.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 13 квітня відправив Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. Термін домашнього арешту Медведчука триватиме до 9 липня 2021 року. Також суд зобов'язав Медведчука здати закордонні паспорти. 14 травня Медведчуку одягли електронний браслет.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що Віктор Медведчук не зможе брати участь у засіданнях парламенту, але залишається нардепом і може виконувати частину своїх повноваження.

Депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука та його однопартійця, нардепа Тараса Козака підозрюють у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ. Точне місцезнаходження Тараса Козака наразі невідоме, за словами Медведчука, його однопартієць знаходиться у Білорусі «на лікуванні».

Підозру нардепам оголосили 11 травня за трьома епізодами. Один із них стосується проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь». Другий епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод стосується подій серпня 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних Сил України.

Фото: Радіо Свобода 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1443
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду