Любицького звільнили з посади керівника каналу НТА. Новим директором стане Наталія Струк

Любицького звільнили з посади керівника каналу НТА. Новим директором стане Наталія Струк

26 Лютого 2021
5121
26 Лютого 2021
17:35

Любицького звільнили з посади керівника каналу НТА. Новим директором стане Наталія Струк

5121
Напередодні колектив НТА закликав відсторонити Любицького від посади директора мовника. Його місце займе головна редакторка каналу Наталія Струк.
Любицького звільнили з посади керівника каналу НТА. Новим директором стане Наталія Струк
Любицького звільнили з посади керівника каналу НТА. Новим директором стане Наталія Струк

Роман Любицький, ексвласник ТОВ «Тайм медіа», якій належить канал «Перший незалежний», був звільнений з посади директора каналу НТА. Про це «Детектор Медіа» повідомила головна редакторка каналу НТА Наталія Струк.

«Ми спілкувалися з одним з бенефіціарних власників ПП НТА Дмитром Добродомовим, вчора вони прийняли рішення звільнити Романа Любицького. І запропонували мені стати директором каналу замість Любицького», – повідомила Струк.

Раніше колектив НТА засудив факт продажу Любицьким каналу «Перший незалежний» співробітникам медіагрупи Тараса Козака та закликав відсторонити його від посади директора НТА.

Сам Роман Любицький заявив, що не мав жодного відношення до продажу каналу новоутвореній юридичній особі ТОВ «Медіахолдинг новини», яку створили 100 працівників «каналів Медведчука».

«Доручення на продаж каналу «Перший незалежний» я дав минулого року і ще вчора не знав, кому саме продали канал. Перереєстрація відбувалася в Києві, я не був присутній на ньому – і мого підпису на документах нема, оскільки юридично мав право підписати документи юрист, який мав на це доручення», – стверджує Любицький.

26 лютого в Єдиному державному реєстрі з'явилася інофрмація, що керівником ТОВ «Тайм Медіа», яке продало львівський канал «Перший незалежний» співробітникам «каналів Медведчука», став менеджер медіагрупи Тараса Козака Павло Єгоричев.

Нагадаємо, оточення Віктора Медведчука готує запуск нового телеканалу з робочою назвою «Перший незалежний». Записати його планують на працівників NewsOne, ZIK та «112 Україна».

23 лютого співробітники медіахолдингу Тараса Козака стали власниками львівського каналу «Перший незалежний», який до того належав Роману Любицькому. Інформація про це розміщена в Єдиному державному реєстрі.

Новим власником каналу стало ТОВ «Медіахолдинг Новини», створене 18 лютого 100 працівниками «каналів Медведчука».  Розмір внеску до статутного фонду склав 375 тисяч гривень, хоча статутний капітал ТОВ «Медіахолдинг Новини» складає 100 гривень.

Власні джерела «Детектора медіа» повідомляють, що новий канал, який планують запускати колишні співробітники ZIK, NewsOne и «112», вже створюється на базі «Першого незалежного». Запуск планується у квітні 2021 року.

Також джерела надали макети реклами нового каналу за участю співробітників холдингу «Новини», канали якого припинили мовлення через санкції, — ведучих Анастасії Дайнод та Надії Сасс.

Фото:Наталія Струк/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5121
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду