Разумков уточнив, чому не підтримав санкції проти Козака та його каналів

Разумков уточнив, чому не підтримав санкції проти Козака та його каналів

11 Березня 2021
2986
11 Березня 2021
10:01

Разумков уточнив, чому не підтримав санкції проти Козака та його каналів

2986
Дмитро Разумков зазначив, що позиція СБУ та інших учасників процесу з цього питання йому була невідома.
Разумков уточнив, чому не підтримав санкції проти Козака та його каналів
Разумков уточнив, чому не підтримав санкції проти Козака та його каналів

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков докладно пояснив, чому утримався від голосування за введення санкцій проти нардепа Тараса Козака і його телеканалів NewsOne, Zik і «112 Україна». Свою позицію Разумков озвучив і інтерв’ю РБК-Україна.

За словами Разумкова, рішення утриматись було ухвалене через те, що не було представлено додаткової інформації про фінансування тероризму. Він зазначив, що рішення РНБО про санкції проти Козака ухвалювалося без проведення засідання як такого.

«Це один з форматів – так званий письмове опитування. В пакеті документів був проект рішення, списки осіб, щодо яких це все вводиться, і то постанова Верховної Ради, яке було проголосовано ще в 2018 році. Додаткової інформації не було. Ні позиції СБУ, ні позиції інших учасників процесу я, на жаль, не знаю», – заявив Разумков.

Спікер парламенту додав, що якщо говорити про те, що санкції пов'язані з терористичною діяльністю, то згідно із законом повинні бути підозри і затримання.

«Ну, вибачте, коли у нас по вулицях ходять терористи, ми не можемо на них просто дивитися. Поки я не бачив додаткових рухів, і я зараз не про персоналії, я про підходи. Тому що персоналії можуть змінюватися, але головне, щоб не змінювався підхід», – пояснив свою позицію Разумков.

2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «ОПЗЖ» й соратника Віктора Медведчука Тараса Козака. Санкції, введені строком на п’ять років передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZiK, власником яких є Козак. 3 лютого канали пулу Козака почали відключати з етеру. 

За даними Zn.ua, підставою для запровадження санкцій проти Тараса Козака та каналів стало розслідування спецслужб України, яким встановили, що схеми з поставками вугілля з окупованих районів Донецької та Луганської областей сприяють фінансуванню тероризму.  

Cпікер парламенту Дмитро Разумков утримався від голосування на засіданні РНБО про застосування санкцій проти Козака.

Коментуючи рішення РНБО Разумков заявив, що відповідальних за співпрацю з РФ та фінансування тероризму мають карати згідно з законодавством. Натомість санкції, на його думку, запроваджують проти осіб, яких не можуть притягнути до відповідальності перед українським судом. 

Власник медіахолдингу «Новини» Тарас Козак назвав дії РНБО незаконними, а рішення про санкції актом цензури. Козак оскаржив санкції у Верховному Суді.

Фото: пресслужба Верховної Ради

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2986
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду