Провайдер «Ланет» припинив співпрацю з Першим незалежним через зміни у власності

Провайдер «Ланет» припинив співпрацю з Першим незалежним через зміни у власності

1 Березня 2021
2869
1 Березня 2021
17:48

Провайдер «Ланет» припинив співпрацю з Першим незалежним через зміни у власності

2869
Провайдер закликає колег по ринку підтримати їхнє рішення.
Провайдер «Ланет» припинив співпрацю з Першим незалежним через зміни у власності
Провайдер «Ланет» припинив співпрацю з Першим незалежним через зміни у власності

Провайдер «Мережа Ланет» припинила співпрацю з телеканалом Перший незалежний через зміни у структурі власності каналу. Про це повідомляє пресслужба провайдера.

Транслювати телеканал у своїй мережі кабельного цифрового телебачення «Ланет» припинив з 26 лютого. Провайдер розірвав договір про співпрацю через зміну кінцевого бенефіціара телеканалу, про яку йому не повідомили. До того ж , як звертає увагу «Ланет», керівником каналу став Павло Єгоричев, представник медіагрупи Тараса Козака, який нещодавно потрапив у санкційний список РНБО.

«Вважаємо, що повідомлення контрагента про зміни у структурі власності, відповідний перегляд умов співпраці та переоформлення договору є необхідними вимогами, які телеканал намагався обійти. З огляду на це та враховуючи, що у структурі власності Першого незалежного відтепер є представник медіагрупи підсанкційних Тараса Козака та Віктора Медведчука, продовження співробітництва з каналом неможливе», – йдеться у повідомленні провайдера.

Також «Ланет» запевняє, що з тих же самих міркувань у 2019 році припинив співпрацю з телеканалом «Максі ТВ» («НАШ»), який змінив логотип та програмну концепцію, не повідомивши про це ні провайдера, ні Нацраду України з питань телебачення та радіомовлення.

«Ми розуміємо, що відпрацьована схема скупки медіаактивів з налагодженими договорами дистрибуції та ліцензіями дозволяє швидко запустити медіаресурси, зокрема пропагандистські. Але ми дотримуємось чіткої позиції проти використання цієї можливості з метою завдання шкоди безпеці медіапростору України. А також закликаємо колег по ринку відповідально ставитись до підбору партнерів для співпраці та не продовжувати співробітництво з подібними ресурсами», – наголошує провайдер.

Нагадаємо, на початку лютого після повідомлень пронібито відновлення трансляції каналу NewsOne, «Ланет» заявляв, що не відновлюватиме трансляцію «каналів Козака-Медведчука».

Ілюстрація: скрін з ефіру Першого незалежного

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2869
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Helga
1122 дн. тому
Я "Прямий" теж відключать? Там же ж теж ніби як власник змінився :))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду