Перший незалежний поновив мовлення на супутнику

Перший незалежний поновив мовлення на супутнику

7 Грудня 2021
4202
7 Грудня 2021
22:04

Перший незалежний поновив мовлення на супутнику

4202
Канал Шуфрича доступний з відкритого супутника.
Перший незалежний поновив мовлення на супутнику
Перший незалежний поновив мовлення на супутнику

Телеканал Перший незалежний, який належить народному депутату Нестору Шуфричу і колишнім працівникам каналів Медведчука, поновив мовлення на супутнику. Канал з’явився на супутнику SES Astra. Факт його мовлення редакція «Детектора медіа» перевірила за допомогою телевізора з підключеною супутниковою антеною.

За інформацією джерела «Детектора медіа», канал поновив мовлення з 1 грудня 2021 року.

«Детектор медіа» звернувся у компанію SES і очікує на коментар.

Запис ефіру Першого незалежного 7 грудня опублікував також медіаексперт Олександр Глущенко:

Співробітники медіахолдингу Тараса Козака стали власниками львівського каналу «Перший незалежний», який до того належав Роману Любицькому, у лютому 2021 року. Канал має ліцензію на цілодобове супутникове мовлення, видану 2019 року. Однак коли 26 лютого почав мовити оновлений Перший незалежний, створений командою співробітників холдингу Тараса Козака, в етері він пробув лише трохи більше години, після цього раптово припинив мовлення на супутнику. Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов прокоментував вимкнення каналу іронічно: «чи то технічна помилка, чи Божа кара». Перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Валентин Коваль заявив, що СБУ попереджала про можливі загрози інормаційній безпеці у зв’язку з початком мовлення каналу Перший незалежний.

Офіційних коментарів влади щодо причин вимкнення не було.

Команда «каналів Медведчука» звинуватила владу у відімкненні мовлення каналу.

Нагадаємо, наприкінці вересня 2021 року народний депутат України від «Опозиційної платформи — За життя» Нестор Шуфрич оголосив, що став мажоритарним акціонером телеканалу Перший незалежний. За повідомленням сайту колишнього телеканалу «112», частка Нестора Шуфрича — 60%. Решта 40% залишилась у власності колективу. Згодом Шуфрич купив телеканал Ukrlive, який ретранслює заблокований Перший незалежний. 

У кінці листопада моніторинг щоденних новин «Детектора медіа» зафіксував різке зниження кількості матеріалів з ознаками замовності в новинах Першого незалежного. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4202
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду