Роботу над законопроектом про дезінформацію продовжили мінімум на місяць

Роботу над законопроектом про дезінформацію продовжили мінімум на місяць

7 Лютого 2020
1906
7 Лютого 2020
19:26

Роботу над законопроектом про дезінформацію продовжили мінімум на місяць

1906
Міністерство культури, молоді та спорту продовжило мінімум на місяць строки підготовки законопроекту про дезінформацію для винесення на розгляд уряду.
Роботу над законопроектом про дезінформацію продовжили мінімум на місяць
Роботу над законопроектом про дезінформацію продовжили мінімум на місяць

Про це повідомив перший заступник міністра Анатолій Максимчук на експертному круглому столі «Пошук ефективних інструментів для боротьби з інформаційним безладдям».

«Міністр на початку тижня заявив, що ми продовжили строки обговорення. Спочатку ми планували закінчити до кінця лютого. Ми розуміємо, що це займе більше часу, і як мінімум на місяць продовжили», - сказав пан Максимчук.

Він розповів, що зараз міністерство проводить консультації з різними зацікавленими сторонами та експертами. 28 січня відбулася стратегічна сесія, під час якої учасники обрали ключові проблеми, які викликають найбільші дискусії. «Наступного тижня ми почнемо консультації в групах стейкхолдерів, до кого саме застосовується закон, щоб ми пройшли по ключових точках і знайшли інше рішення або вдосконалили запропоноване рішення», - сказав перший заступник міністра.

Нагадаємо, 17 січня 2020 року міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський і його перший заступник Анатолій Максимчук презентували основні положення законопроєкту про дезінформацію. Серед новацій – штрафи за поширення дезінформації та в'язниця за розповсюдження дезінформації з допомогою ботоферм і фінансування розповсюдження дези; створення організації журналістського самоврядування, яка видаватиме посвідчення професійного журналіста; запровадження посади Уповноваженого з питань інформації, який шукатиме дезінформацію.

20 січня на сайті міністерства оприлюднили порівняльну таблицю нового законопроєкту.

Міністерство планувало внести законопроєкт на розгляд уряду до 28 лютого, на розгляд парламенту - в березні. На початку лютого міністр повідомив про продовження строків обговорення законопроєкту.

Проти реєстрації цього законопроєкту виступили Медіарух «Медіа за усвідомлений вибір»Комісія з журналістської етики, одеські журналісти, Інтернет Асоціація України.

З критикою законопроєкту виступили Європейська федерація журналістівпредставник ОБСЄ з питань свободи медіа, моніторингова місія ООН, українські медіаюристи і юристи медіагрупи StarLightMedia,  низка народних депутатів з Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, Рада з питань свободи слова та захисту журналістів при президентові України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1906
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду