EFJ виступила проти регулювання діяльності журналістів з боку української влади

EFJ виступила проти регулювання діяльності журналістів з боку української влади

22 Січня 2020
2327

EFJ виступила проти регулювання діяльності журналістів з боку української влади

2327
Європейська федерація журналістів (EFJ) виступила проти регулювання журналістської діяльності й накладання обмежень на журналістів. Так, у EFJ прокоментували український законопроєкт «Про протидію дезінформації».
EFJ виступила проти регулювання діяльності журналістів з боку української влади
EFJ виступила проти регулювання діяльності журналістів з боку української влади

Про це йдеться на сайті EFJ.

«Уряд повинен суворо дотримуватися журналістського саморегулювання та самостійності. Держава повинна створити умови для цього процесу, уникаючи будь-якого втручання уряду та не позбавляючи журналістів їх прав. EFJ рішуче відкидає будь-яку пропозицію, коли держава регулювала б журналістську діяльність і накладала будь-які обмеження на журналістів», – сказав генеральний секретар Європейської федерації журналістів Рікардо Гутьеррес.

У заяві Європейської федерації журналістів йдеться, що «журналістська спільнота вважає, що ця ініціатива, ймовірно, буде використана як інструмент для тиску на українських журналістів». Зокрема, ця заяви доповнена позицією Національної спілки журналістів України (філія EFJ) та її керівника Сергія Томіленка, у якого виникла суперечка з міністром культури, молоді та спорту Володимиром Бородянським під час презентації законопроєкту про дезінформацію.

Нагадаємо, 17 січня 2020 ркоу міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський і його перший заступник Анатолій Максимчук презентували основні положення законопроєкту про дезінформацію. Серед новацій – штрафи за поширення дезінформації та в'язниця за розповсюдження дезінформації з допомогою ботоферм і фінансування розповсюдження дези; створення організації журналістського самоврядування, яка видаватиме посвідчення професійного журналіста; запровадження посади Уповноваженого з питань інформації, який шукатиме дезінформацію.

20 січня на сайті міністерства оприлюднили порівняльну таблицю нового законопроєкту.

Міністерство запрошує медійників та експертів обговорити законопроєкт 28 січня. На розгляд уряду проєкт хочуть внести до 28 лютого, на розгляд парламенту - в березні.

Фото: EFJ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2327
Читайте також
27.01.2020 15:39
Антон Пугач
для «Детектора медіа»
2 471
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду