Зеленський заявив, що боротиметься з фейками, а не чесною роботою журналістів

Зеленський заявив, що боротиметься з фейками, а не чесною роботою журналістів

11 Лютого 2020
1851
11 Лютого 2020
18:22

Зеленський заявив, що боротиметься з фейками, а не чесною роботою журналістів

1851
Президент України Володимир Зеленський вважає, що проти України діють системні платформи дезінформації, які «впливають на суспільне здоров'я та породжують чвари».
Зеленський заявив, що боротиметься з фейками, а не чесною роботою журналістів
Зеленський заявив, що боротиметься з фейками, а не чесною роботою журналістів

Про це він сказав в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна», коментуючи законопроект «Про протидію дезінформації».

«Планів, що найближчим часом ми приймемо якийсь закон, щоб "затиснути", "закрутити" журналістів, у мене зовсім немає. Про нас і так стільки всього вже було вигаданого. Я дуже ліберально ставлюся до телебачення, до журналістики, тому що моя колишня професія дуже сильно з цим пов'язана. У мене немає жодного бажання втручатися в чесну роботу журналістів», - сказав президент.

Володимир Зеленський зазначив, що зовсім інше питання - це боротьба із фейками та дезінформацією. Він звернув увагу, що інші цивілізовані країни сьогодні борються з дезінформацією і фейками, а США і Велика Британія були першими, хто спрямував великі кошти на програми боротьби з дезінформацією.

«Головна проблема дезінформації – в тому, що вона сприяє розколу нашої країни. Якісь платформи, якісь бенефіціари, неукраїнські, з різних куточків світу за якісь кошти просто роблять брудну роботу. Це політика, така агресивна медійна політика. Проти таких людей, проти таких платформ повинні бути якісь хоча б фіксації, якісь санкції», - наголосив президент.

Нагадаємо, 17 січня 2020 року міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський і його перший заступник Анатолій Максимчук презентували основні положення законопроєкту про дезінформацію.

Серед новацій – штрафи за поширення дезінформації та в'язниця за розповсюдження дезінформації з допомогою ботоферм і фінансування розповсюдження дези; створення організації журналістського самоврядування, яка видаватиме посвідчення професійного журналіста; запровадження посади Уповноваженого з питань інформації, який шукатиме дезінформацію.

20 січня на сайті міністерства оприлюднили порівняльну таблицю нового законопроєкту.

Міністерство планувало внести законопроєкт на розгляд уряду до 28 лютого, на розгляд парламенту - в березні. На початку лютого міністр повідомив про продовження строків обговорення законопроєкту.

Проти реєстрації цього законопроєкту виступили Медіарух «Медіа за усвідомлений вибір»Комісія з журналістської етикиодеські журналістиІнтернет Асоціація України.

З критикою законопроєкту виступили Європейська федерація журналістівпредставник ОБСЄ з питань свободи медіамоніторингова місія ООНукраїнські медіаюристи і юристи медіагрупи StarLightMedia,  низка народних депутатів з Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політикиРада з питань свободи слова та захисту журналістів при президентові України.

В результаті строки підготовки законопроекту про дезінформацію для винесення на розгляд уряду продовжили мінімум на місяць.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1851
Читайте також
05.02.2020 15:35
Назар Заболотний, «Українська правда»
1 510
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
pravda
1535 дн. тому
У нас весь народ 30 лет вводят в обман, дезинформируют недобросовестной рекламой "рыночных реформ", после которых все станут богатыми и счастливыми. На самом деле происходит разграбление страны криминальными кланами. Но народу продолжают вешать на уши лапшу. И это самая большая ложь, это самая настоящая уркаганская информационная матрица. Весь народ погрузили в эту чёртову матрицу! Кто за этот обман ответит? В каком законе это будет написано? Ни в каком! Потому что марионеточная Верховная Рада никогда не примет закон, направленный против своих хозяев... Как зарождались украинские кланы: http://strelaua.com/index.php?option=com_content&view=article&id=19748:2020-01-24-21-25-11&catid=2:2010-01-21-20-27-57
Слава
1536 дн. тому
Знав одну платформу, яка багато років поширювала фейки про всіх українських політиків, всіх мерів Києва та навіть про Україну - акторку із німецьких фільмів. Цю платформу теж закриють? Виявляється, наш прогресивний президент вважає, що боротися з фейками повинні навчитися не люди самі (так само як вони самостійно навчилися мити руки, якщо перед цим длубалися у лайні), а повинна новостворена Асоціація Правильних Журналістів і Міністерство Правди. Наступним кроком буде поява Поліції Правди.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду