Арлем Дезір говорить дезінформаційні тези про законопроект про дезінформацію - Бородянський

Арлем Дезір говорить дезінформаційні тези про законопроект про дезінформацію - Бородянський

7 Лютого 2020
2443
7 Лютого 2020
18:54

Арлем Дезір говорить дезінформаційні тези про законопроект про дезінформацію - Бородянський

2443
Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський нарікає на поширення дезінформації про законопроект про дезінформацію.
Арлем Дезір говорить дезінформаційні тези про законопроект про дезінформацію - Бородянський
Арлем Дезір говорить дезінформаційні тези про законопроект про дезінформацію - Бородянський

Про це він сказав на експертному круглому столі «Пошук ефективних інструментів для боротьби з інформаційним безладдям».

Зокрема, за його словами, ці тези вже дійшли до представника ОБСЄ з питань свободи медіа Арлема Дезіра, і він теж почав їх висловлювати.

«Ми побачили, що люди, які в тому числі розповсюджували дезінформацію, стали розповсюджувати дезінформацію про цей закон. Причому, цю дезінформацію стали говорити різні спікери. Вчора я зустрічався з Арлемом Дезіром, представником ОБСЄ, який прямо на зустрічі говорив дезінформаційними тезами про цей закон. Є люди, які активно ці тези поширюють. Наприклад, що Уповноважений з інформаційної політики буде забороняти медіа щось друкувати, втручатися в діяльність без суду, притягувати до відповідальності без суду. Це пряме перекручування інформації. Тобто дезінформація проникає навіть у такі організації, які мають їй протистояти», - сказав міністр.

Раніше, під час міжнародної конференції «Саморегулювання ЗМІ VS Регулювання», перший заступник міністра культури, молоді та спорту Анатолій Максимчук теж говорив, що щодо закону про дезінформацію з’явилось багато перекручень і маніпуляцій.

Нагадаємо, 17 січня 2020 року міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський і його перший заступник Анатолій Максимчук презентували основні положення законопроєкту про дезінформацію. Серед новацій – штрафи за поширення дезінформації та в'язниця за розповсюдження дезінформації з допомогою ботоферм і фінансування розповсюдження дези; створення організації журналістського самоврядування, яка видаватиме посвідчення професійного журналіста; запровадження посади Уповноваженого з питань інформації, який шукатиме дезінформацію.

20 січня на сайті міністерства оприлюднили порівняльну таблицю нового законопроєкту.

Міністерство планувало внести законопроєкт на розгляд уряду до 28 лютого, на розгляд парламенту - в березні. На початку лютого міністр повідомив про продовження строків обговорення законопроєкту.

Проти реєстрації цього законопроєкту виступили Медіарух «Медіа за усвідомлений вибір»Комісія з журналістської етики, одеські журналісти, Інтернет Асоціація України.

З критикою законопроєкту виступили Європейська федерація журналістівпредставник ОБСЄ з питань свободи медіа, моніторингова місія ООН, українські медіаюристи і юристи медіагрупи StarLightMedia,  низка народних депутатів з Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, Рада з питань свободи слова та захисту журналістів при президентові України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2443
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду