У команди президента є напрацювання рішень щодо каналів Медведчука, – Микита Потураєв

У команди президента є напрацювання рішень щодо каналів Медведчука, – Микита Потураєв

26 Липня 2019
7639
26 Липня 2019
12:08

У команди президента є напрацювання рішень щодо каналів Медведчука, – Микита Потураєв

7639
Президент України Володимир Зеленський розуміє ризики, які існують у медіасфері, а його команда має план перемоги на інформаційному фронті.
У команди президента є напрацювання рішень щодо каналів Медведчука, – Микита Потураєв
У команди президента є напрацювання рішень щодо каналів Медведчука, – Микита Потураєв

Про це заявив радник президента та кандидат у народні депутати від партії «Слуга народу» Микита Потураєв в ефірі «Українського радіо».

«Якби не було волі президента, то не було б напрацьовано тактичних і стратегічних кроків (щодо інформканалів, які пов'язують з Віктором Медведчуком, – ДМ). А політична воля є, вона потужна, і я сподіваюся що перші результати остаточно переконають кожного слухача, що це не просто декларації, а ми маємо план перемоги на інформаційному фронті», – наголосив він.

На запитання ведучого «Українського радіо» Богдана Буткевича про те, що планує робити нова влада із зосередженням в руках оточення Віктора Медведчука інформаційних телеканалів, пан Потураєв сказав: «Ми вже напрацювали рішення на тактичному рівні, які можна найближчим часом прийняти, а також допрацьовуємо рішення стратегічного рівня, бо необхідно не вибірково боротися, а зробити запобіжники – висловлюючись воєнною лексикою "фортифікаційні споруди", щоб назавжди захистити наш інформаційний простір від ворожих вторгнень».

Зокрема, на його думку, варто досліджувати звідки беруться гроші на придбання каналів, «чи немає там слідів держави агресора».

«Канали є збитковими, щонайменше на кожен канал щомісяця півмільйона доларів дотацій, тобто на три канали – йде це щонайменше півтора мільйона доларів щомісяця», – зауважив він.

Крім того, Микита Потураєв переконаний, якщо новій владі не вдасться подолати ці проблеми, то вони «не будуть владою, а може й взагалі України не буде». За його словами, «інформаційна отрута небезпечніша за ворожу артилерію; не завжди, але в довгостроковій перспективі – точно так само небезпечна».

Нагадаємо, 20 червня заступник глави ОПУ Кирило Тимошенко повідомив, що команда Офіса президента Володимира Зеленського розробляє пакет законопроектів щодо медіаіндустрії. Радник команди президента з політичних питань Микита Потураєв уточнив, що пакет законопроєктів щодо медіаіндустрії матиме три ключових механізми: незалежність редакційної інформаційної політики, прозорість фінансування та економічна спроможність медіа.

Фото: Микита Потураєв / Facebook 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7639
Читайте також
30.07.2020 14:29
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
8 384
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду