Ткаченко: Володимир Бородянський – один з провідних кандидатів на посаду міністра гумполітики

Ткаченко: Володимир Бородянський – один з провідних кандидатів на посаду міністра гумполітики

20 Серпня 2019
2047
20 Серпня 2019
17:00

Ткаченко: Володимир Бородянський – один з провідних кандидатів на посаду міністра гумполітики

2047
Колишній директор холдингу StarLightMedia, ексгенеральний директор телеканалу СТБ, позаштатний радник Президента України Володимир Бородянський є одним із провідних кандидатів на посаду міністра гуманітарної політики, відомство планують створити на базі міністерств культури, молоді та спорту й інформаційної політики.
Ткаченко: Володимир Бородянський – один з провідних кандидатів на посаду міністра гумполітики
Ткаченко: Володимир Бородянський – один з провідних кандидатів на посаду міністра гумполітики

Про це повідомив новообраний депутат від партії «Слуга народу» Олександр Ткаченко в інтерв’ю «Детектору медіа».

«Це дискусія всередині парламенту, у фракції. Наразі він точно один із провідних кандидатів на цю посаду, я особисто рекомендував його новій владі. Впевнений його досвіду та енергії достатньо для впровадження якісних змін», – сказав він.

Олександр Ткаченко також розповів, що на початку кампанії тоді ще кандидати в депутати від «Слуги народу» (які потенційно проходили в парламент) напрацьовували бачення нового Комітету з питань інформаційної та гуманітарної політики та перших законопроєктів. За його словами, при напрацюванні законопроєктів вони долучають експертів та координують дії із Володимиром Бородянським і його експертами.

«Ми напрацьовували ідеї і, власне, бачення цього комітету: сенси і перші законопроекти. Ідеї, які ми зараз подаємо, стосуються ухвалення, врешті-решт, закону про аудіовізуальні послуги, який був напрацьований минулим складом. У нас є ідеї, що можливо в ньому змінити. Також є напрацювання стосовно закону про туризм, який так і не був ухвалений. Є ідеї законів про молодіжну політику, про благодійність, а також стосовно вирішення багатьох питань, пов’язаних з історичними пам’ятками культури. Тобто ми зараз напрацьовуємо пакет законопроектів, які в першу чергу стоятимуть у порядку денному на засіданнях нової Ради», – розповів новообраний депутат.

Він уточнив, що планують долучати фахівців та проводити публічну дискусію, «як тільки справа дійде до конкретних законопроектів».

Як писав ДМ, новообраний народний депутат від «Слуги народу» Микита Потураєв повідомив в інтерв’ю «Детектору медіа», що колишній директор холдингу StarLightMedia, ексгенеральний директор телеканалу СТБ, позаштатний радник Президента України Володимир Бородянський може очолити міністерство гуманітарної політики, яке планують створити на базі міністерств культури, молоді та спорту й інформаційної політики.

Нагадаємо, 29 липня Президент України Володимир Зеленський призначив своїм позаштатним радником Володимира Бородянського, колишнього директора холдингу StarLightMedia і ексгенерального директора телеканалу СТБ.

Радник президента Михайло Федоров розповів, що команда президента хоче створити IT-міністерство на базі Мінінформполітики.

Команда президента планує ліквідувати Міністерство інформаційної політики, а також об'єднати Національну раду з питань телебачення і радіомовлення з Державним комітетом телебачення і радіомовлення.

Генеральний директор «1+1» Олександр Ткаченко, який за результатами виборів пройшов до Верховної Ради за списком партії «Слуга народу», його партія допускає обʼєднання Міністерства культури, Міністерства інформаційної політики та Міністерства молоді та спорту в одне відомство.

Заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко уточнив, що на базі міністерств культури, молоді та спорту, інформаційної політики в новому Кабінеті міністрів може бути створено одне Міністерство з гуманітарної політики.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2047
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду