Верховна Рада розгляне створення ТСК із розслідування змін власників телеканалів

Верховна Рада розгляне створення ТСК із розслідування змін власників телеканалів

15 Жовтня 2019
1614
15 Жовтня 2019
17:15

Верховна Рада розгляне створення ТСК із розслідування змін власників телеканалів

1614
Верховна Рада на цьому пленарному тижні, 15-18 жовтня, розгляне створення тимчасової слідчої комісії із розслідування дотримання законодавства під час зміни власників інформаційних телеканалів і забезпечення протидії інформаційному впливу РФ.
Верховна Рада розгляне створення ТСК із розслідування змін власників телеканалів
Верховна Рада розгляне створення ТСК із розслідування змін власників телеканалів

Про це 15 жовтня повідомив перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко, передає «Інтерфакс-Україна».

«Цього тижня стоїть на порядку денному – голосування за створення тимчасової слідчої комісії з розслідування дотримання законодавства під час зміни власників інформаційних каналів і забезпечення протидії інформаційному впливу Російської Федерації», – розповів він на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і груп парламенту.

Як писав ДМ, Регламентний комітет Верховної Ради підтримав створення ТСК щодо діяльності каналів «групи Медведчука». Ольга Василевська-Смаглюк уточнила, що Тимчасова слідча комісія має розслідувати придбання Тарасом Козаком (соратником Віктора Медведчука) каналів «112 Україна», NewsOne та ZIK, а також діяльність цих медіа.

Нагадаємо, Тарас Козак – близький соратник українського політика, одного з лідерів партії «Опозиційна платформа - За життя» і кума Володимира Путіна Віктора Медведчука, їхні брати – бізнес-партнери. 5 жовтня 2018 року Тарас Козак став власником телеканалу NewsOne. 14 грудня 2018 року він став кінцевим бенефіціаром ще й каналу «112 Україна». 14 червня 2019 року Тарас Козак став новим і одноосібним власником обох юридичних осіб телеканалу ZIK – компаній «Міст ТБ» і ТРК «Нові комунікації». Через зміну власника низка топменеджерів медіахолдингу ZIK заявили про звільнення

У медіаактиві Козака тепер три канали, з яких він створив медіахолдинг «Новини». Холдинг очолив телепродюсер Олексій Семенов.

Нардеп Микита Потураєв розповідав, що у команди президента є напрацювання рішень щодо каналів Медведчука. Президент Володимир Зеленський заявляв, що знає, звідки у Віктора Медведчука гроші на фінансування партії та телеканалів

Журналісти виявили, що цивільна дружина Тараса Козака має спільний з подружжям Оксани Марченко і Віктора Медведчука нафтовий бізнес у Росії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1614
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду